Citroen Jumpy – van-ul care sare oricând în ajutor

De mult timp nu am mai testat un furgon la Truckandvan.ro. Primul furgon testat în acest an este Citroen Jumpy, o utilitară cu care am mers din București până la Vălenii de Munte și retur pentru a ne bucura de un motor economic.


Designul noului Jumpy este acum unul mai modern, iar mașina se vede că aparține familiei PSA. Liniile părții față, frumos conturată, scot în evidență trăsăturile mărcii, dincolo de formele boxy de utilitară.
Modelul este echipat cu motorul 1.5 HDi de 100 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Noul Jumpy este o mașină destul de stabilă și, datorită ansamblului motor cutie, și destul de sprintenă. Economia de combustibil este una bună, chiar dacă în marea majoritate a condusului pentru acest test s-a desfășurat pe DN 1 și pe autostradă.
În interior, avem un loc pentru șofer și banchetă pentru două persoane. Cu toate acestea, doar două persoane solide pot călători în Jumpy în confort deplin. Este bine că pe partea din mijloc se poate lăsa o parte din spătar pentru a forma un fel de clipboard. Șoferul are parte de cotieră, iar toți cei din cabină beneficiază de multiple spații de stocare care mai de care mai ingenios și încăpător. Finisajele sunt și ele bune, dar plasticele folosite sunt dure, ca de utilitară.
Citroën Jumpy este disponibil în 3 versiuni de lungime. În plus față de variantele M (4,95 m) și XL (5,30 m), utilitara este disponibilă și într-o versiune de 4,60 m lungime, compactă și practică în același timp.
Ca și celelalte două lungimi, M și XL, versiunea XS poate transporta o sarcină utilă de până la 1400 de kg. Datorită partiției sale specifice și modularității scaunului lateral dreapta în poziția ridicată, Moduwork permite obținerea unui volum suplimentar de încărcare, cu o podea plată.
Cu o plasă fixă pe scaunul șoferului, Moduwork extinde lungimea de încărcare cu 1,16 m (până la 4 m lungime utilă pentru versiunea XL).
Citroen Jumpy înseamnă un șofat relaxat, ușor și sigur. Pe lângă funcțiile utile în fiecare zi, cum ar fi accesul și pornirea fără cheie sau portierele laterale glisante, Citroën Jumpy îți oferă, de asemenea, tehnologie ce ușurează călătoriile. Modelul este echipat cu cele mai noi sisteme de asistență ce pot fi întâlnite și la turisme: Grip Control, Faruri adaptive cu funcția cornering, dar și Cruise control adaptiv.

Citroen Jumpy Furgon L2H1 1.5 BlueHDi
0-100 km/h: N/A
Viteza maximă: 170 km/h
Cilindree (cmc): 1.499
Putere (CP): 100 la 3.500 rpm
Cuplu maxim: 250 Nm la 1.750 rpm
L/l/î: 4.959/ 2.204 / 1.895
Masă proprie: 1.660 kg
Masă totală autorizată: 2.635 kg
Volum util (m3): 5,8
Consum mediu: 5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 6 trepte

Related posts