Cefin Trucks devine importator exclusiv al Ford Trucks în România

Ford Trucks încheie un parteneriat cu Cefin Trucks. Ca urmare a acestei colaborări, Cefin Trucks va oferi servicii de vânzare, post-vânzare și distribuție de piese de schimb în România.

Cefin Trucks a fost numit importatorul și distribuitorul exclusiv al gamei de produse Ford Trucks în România. Activitatea noii operațiuni va începe la sediul central al companiei, în București, și se va extinde prin rețeaua de distribuție a Cefin Trucks sau a unor parteneri special selectați în acest sens, rețea care va acoperi cel puțin 8 locații până în anul 2018.
“Suntem mândri că am fost selectați de către echipa Ford Trucks, la finalul unui proces de evaluare și selecție foarte riguros, derulat pe parcursul unui an. Este o mare onoare pentru Cefin Trucks să reprezinte un brand de acest nivel în România”, a spus cu ocazia noului parteneriat Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.
Cefin Trucks va aloca activității Ford Trucks în România întreaga sa rețea și infrastructură de vânzare și post-vânzare vehicule comerciale, dezvoltate în România din anul 1995. În plus, va fi adăugată o capitalizare de 1.5 milioane euro pentru ca activitatea comercială să înceapă în forță și pentru a fi asigurată finanțarea de stoc necesară. Activitățile existente (comercializarea de vehicule rulate și service) vor fi pilonii dezvoltării acestei noi operațiuni. Baza materială a companiei va fi transferată noii operațiuni comerciale dedicate Ford Trucks: angajați profesioniști, sisteme, baze de date de clienți, o echipă de management testată și o afacere în derulare.
Distribuția Ford Trucks va deveni o componentă esențială a strategiei Cefin Trucks în România. Operațiunile vor fi conduse de la sediul central din București al Cefin Trucks, unul dintre centrele reprezentative ca mărime din Europa de Sud Est în ceea ce privește vânzarea și post-vânzarea de camioane (suprafață totală: 47.139 mp, suprafață construită: 8.559 mp, atelier service: 2.400 mp). Aria inițială de acoperire a rețelei va fi formată din București, Timișoara, Arad și Deva.
Pentru primul an integral de activitate (2017), Cefin Trucks plănuiește vânzarea a 185 de unități noi Ford Trucks, ajungând la 300 de unități în 2018 (acest volum se va adăuga celui de vânzări de camioane rulate realizat de companie). Contribuția Ford Trucks la cifra de afaceri a companiei este estimată la peste 12 milioane de euro, în anul 2017. “Pentru a atinge astfel de obiective și a susține dezvoltarea continuă a rețelei Ford Trucks în România, vom mări în mod semnificativ echipa actuală cu profesioniștii cei mai buni pe care îi are piața de oferit. Datorită îndelungatei noastre experiențe directe în calitate de centru de vânzare și post-vânzare vehicule comericale, înțelegem pe deplin nevoile unei rețele de distribuție moderne și dinamice. Suntem dedicați recrutării pentru acest brand și cooperării cu antreprenorii cei mai buni existenți în domeniul nostru, pentru ne atinge obiectivul pe termen mediu de a face din Ford Trucks un brand de top în România”, a continuat Stefano Albarosa.

Pentru a susține lansarea Ford Trucks pe piață, clienții vor beneficia de termeni preferențiali pentru achizițiile in leasing, în cadrul colaborării cu UniCredit Leasing, care se extinde și la nivelul finanțării stocurilor. Mai mult, fiecare vehicul va veni echipat cu un sistem furnizat de Viasat Romania, care îi va permite proprietarului să aibă la îndemână toate informațiile tehnice și operaționale legate de camioane (kilometraj, consum, poziție), gata să fie integrat în orice sistem ERP de companie sau să fie folosit ca furnizor independent de informații. Va fi oferit gratuit un abonament de doi ani la acest sistem fiecărui proprietar de vehicul.
Produsele Ford Trucks concurează în segmentul > 16 MMA (masă maximă autorizată), un segment deosebit de competitiv și dinamic pe piața auto din România în ultimii 4 ani, cu o creștere constantă din 2012 și o rată de dezvoltare foarte ridicată în ultimele 18 luni. La nivelul anului 2016 se estimează că aproape 9.000 de camioane grele vor fi întregistrate în piața din România (cu aproximativ 30% mai mult față de anul trecut).

Related posts