Ce trebuie să știi despre anvelopele runflat

Anvelopele runflat sunt special concepute pentru a continua să funcționeze o perioadă scurtă de drum, chiar și după ce suferă o puncție. Așadar, dacă ai făcut o pană nu este nevoie să îți schimbi anvelopa pe marginea drumului și vei putea merge în siguranță acasă sau până la cel mai apropiat service. Anvelopele runflat reduc, de asemenea, pericolele unei explozii datorită construcției lor unice.

Cum funcționează?

Anvelopele runflat sunt construite cu pereți laterali întăriți. În mod normal, o mașină este susținută de aerul din pneuri și, odată ce ai o puncție, acestea se dezumfla. Cu toate acestea, anvelopele runflat au inserții de cauciuc rezistente care rețin temporar greutatea vehiculului tău chiar și după o perforare.

Cât timp poți conduce pe o anvelopă runflat perforată?

Odată ce o anvelopă runflat suferă o puncție, nu poți continua să conduci pe ea pentru totdeauna – de obicei, vei putea conduce cu o viteză de aproape 80km/h pentru încă 80km -până la cel mai apropiat service. Intervalul exact depinde de variabile precum viteza de conducere, încărcarea vehiculului și condițiile de conducere.

Vehiculele echipate cu anvelope runflat ca „Echipamente originale” (OE)

O cantitate din ce în ce mai mare de producători de vehicule optează pentru anvelope runflat ca echipament original pe mașinile produse – așa că atunci când cumperi, de exemplu, o mașină nouă serie BMW 5 sau Mini, atunci va veni cu patru anvelope runflat. Acest lucru înseamnă că nu va include ca standard o anvelopă de rezervă sau echipamente de schimbare a anvelopelor. Dacă ai anvelope de dimensiune 225/55R17 vei găsi online zeci de modele care să se potrivească tuturor nevoilor tale.

Pot schimba anvelopele runflat cu unele obișnuite?

Nu recomandăm să schimbi tipul de anvelopă cu care a fost furnizat inițial vehiculul tău. Schimbarea cu pneuri normale ar putea afecta manipularea mașinii tale, de aceea consultă întotdeauna producătorul înainte de a face acest tip de schimbare.

Se pot repara anvelopele runflat?

În majoritatea cazurilor, anvelopele runflat nu se mai pot repara fiind un proces greoi și anevoios din cauza durității materialelor folosite în crearea anvelopei. Cei mai mulți producători recomandă ca anvelopele obișnuite să fie reparate și cele runflat schimbate. Dacă anvelopa runflat a suferit o puncție, aceasta poate duce la o compromitere a rezistenței și unui montator îi va fi imposibil să știe dacă aceasta s-a uzat mai mult decât trebuie după perforare, astfel încât vei fi nevoit să o schimbi. Pentru un răspuns specific mărcii, poți contacta producătorul dar va fi greu să găsești un service care va fi dispus să repare o anvelopă runflat.

Anvelopele runflat sunt ideale pentru orice tip de vehicul și datorită lor vei avea parte de călătorii liniștite și în siguranță chiar și în caz de pană.

Related posts