Când ar trebui să faci o geometrie a anvelopelor?

Truckandvan.ro vă oferă alături de AutoSoft service, o serie de sfaturi utile care vă ajută să exploatați în siguranță automobilul dvs. Geometria roților este de fapt o aliniere a suspensiei, deoarece implică reglarea fină a unghiurilor sistemului de suspensie, astfel încât roțile sunt orientate în direcția corectă.

Geometria roților nu este un serviciu de întreținere pe care sa il faci foarte des, de aceea specialiștii spun că trebuie verificate anvelopele atunci când piesele de suspensie sunt înlocuite, dacă există semne evidente de nealiniere (cum ar fi volanul care stă într-o parte când vehiculul merge drept sau dacă vehiculul trage constant într-o parte) sau în cazuri de uzură neuniformă, rapidă sau severă a anvelopelor.

În plus, alinierea este recomandabilă atunci când se înlocuiesc anvelopele, mai ales dacă pneurile vechi s-au uzat prematur sau inegal. Anvelopele sunt o parte foarte importanta a vehicului și este nevoie de îngrijiri periodice pentru ca acestea să performeze în condiții optime. O geometrie este necesară pentru a le mări durata de viață a anvelopelor. Dacă roțile nu sunt orientate în direcția corectă, anvelopele vor fi expuse la stresuri nejustificate care vor accelera uzura.

Problemele de aliniere pot fi cauzate de lovirea unei gropi sau a unei borduri, dar pot fi, de asemenea, cauzate de piesele de suspensie uzate sau deteriorate. Arcurile uzate pe o mașină mai veche, de exemplu, vor scădea înălțimea de rulare a anvelopelor și vor afecta negativ alinierea roților. Din acest motiv, sistemul de suspensie trebuie inspectat înainte de a decide dacă o aliniere a roților îți va rezolva problema.

În caz de accident, mai ales frontal, anvelopele vor avea nevoie de o geometrie și în cazul în care se circulă pe un drum off road ără anvelopele potrivite, acestea vor avea parte de același tratament.

Majoritatea vehiculelor au nevoie de o geometrie pentru toate cele patru anvelope, însă pentru altele doar roțile din față sunt reglabile.

Ceea ce poate fi ajustat variază în funcție de vehicul, dar o aliniere poate include setarea unghiului de cădere, unghiul de fugă și unghiul de convergență.

In concluzie este nevoie de o geometie a roților atunci când:

  • Mașina are tendința de a trage spre stânga sau dreapta în timpul mersului
  • Anvelopele prezintă urme de uzură neuniformă
  • În caz de accident frontal
  • Consumul de combustibil creste brusc

Acum este sezonul schimbării anvelopelor de iarnă în anvelope de vară, de aceea este un moment bun pentru o programare la geometrie la service-ul de anvelope specializat.

Related posts