Beneficiile geometriei direcției pentru autoutilitare

De-a lungul timpului, aparatura necesară pentru efectuarea geometriei direcției a evoluat în linie dreaptă cu tehnologia. Aparatura actuală face posibilă verificarea și reglarea geometriei direcției mult mai precis, într-un timp scurt, atât în cazul autoturismelor, cât și în cazul autoutilitarelor.

În cazul autoutilitarelor vorbim despre un tip de mașină des utilizată, având scop comercial. De aceea, atenția acordată întreținerii vehicului trebuie să fie în tandem cu frecvența folosirii acesteia pentru a obține maximum de performanță și a economisi în același timp.

Statistic vorbind, autoutilitarele care au reglată geometria direcției beneficiază de o viața mai lungă a anvelopelor și un consum vizibil scăzut de carburant. În același timp, ținuta de drum a autoutilitarei este afectată atunci când geometria direcției nu este reglată. Toate aceste lucruri influențează negativ starea generală a mașinii, dar în special siguranța șoferului și securitatea mărfii transportate.

De ce să faci sau să verifici geometria direcției autoutilitarei tale?
Economie de carburant – o geometrie a direcției care nu este reglată în parametrii necesari mașinii tale va face ca rezistența anvelopelor la rulare să crească și, o dată cu ea, va crește și consumul de carburant. În jur de 30% din consumul de carburant folosit pe durata de viață a unei mașini se consumă din cauza rezistenței la rulare a anvelopelor și a geometriei neregulate.
Prelungești durata de viață a anvelopelor
– neefectuarea geometriei direcției are ca rezultat uzarea neuniformă a anvelopelor mașinii, lucru care duce la necesitatea de a schimba anvelopele mașinii mai des decât în mod obișnuit și, implicit, costurile de întreținere a mașinii vor fi mai mari. Șoferii care au adăugat serviciul de geometrie a direcției pe lista de întreținere a mașinii declară că durata de viață a anvelopelor a crescut cu 30%.
Ai parte de o distanță de frânare optimă – Tipul benzii de rulare, starea și grosimea anvelopei condiționează modul în care direcția mașinii răspunde la acțiunile șoferului. În timpul șofatului doar o mică parte din anvelopă, de dimensiunea unei palme, atinge suprafața carosabilă prin rulare. Atunci când geometria mașinii nu este efectuată, unghiurile roților sunt dereglate, iar suprafața de contact a anvelopelor cu drumul se micșorează, lucru care duce la creșterea inevitabilă a distanței de frânare. În plus, optimizarea geometriei roților va crește ridigitatea blocurilor de cauciuc de pe anvelopă.

Ținuta de drum a mașinii este primul semn că geometria direcției este necesară. Reglarea geometriei direcției pentru autoutilitara pe care o folosești va asigura o direcție de rulare liniară. În același timp, geometria direcției trebuie efectuată o dată la 10.000 de kilometri, la fiecare schimb sezonier de anvelope, la montarea unui set de cauciucuri cu diametru mai mare față de cel inițial sau în situațiile în care intervine necesitatea de a înlocui piese care țin de sistemul de amortizare sau direcție.
De asemenea, lovirea neintenționată a gropilor sau bordurilor va face necesară verificarea geometriei direcției. Acest tip de serviciu poate fi realizat într-un atelier cu servicii complete pentru roți unde vei avea parte de aparatură specializată și cele mai bune sfaturi pentru întreținerea mașinii tale.

Related posts