„Autostrada Ford” – S-a deschis circulația pe lotul care ocolește Slatina din Drumul Expres Craiova – Pitești

S-a deschis circulația pe lotul 2, tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești, a anunțat joi dimineața ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acest lot de 21,35 de kilometri se adaugă celor 18,5 km ai lotului 1, pe care se circulă încă din luna aprilie.

„Cei aproape 40 de km ai primului Drum Expres din România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești – Craiova: aglomerația provocată de tranzitarea orașelor Slatina și Balș. Prin ocolirea celor două localități se scurtează considerabil timpul de deplasare și crește gradul de siguranță pe acest traseu care asigură legătura rutieră între Muntenia și Oltenia”, a transmis Grindeanu.

Construcția celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești a început în luna septembrie 2019.

Și Tronsoanele 3 și 4, construite de același antreprenor român (grupul UMB), avansează foarte bine, potrivit ministrului.

Pe Tronsonul 3 stadiul fizic al lucrărilor a depășit în acest moment 30%, iar activitățile de proiectare pentru Tronsonul 4 sunt avansate.

În acest ritm circulația pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 ar putea fi deschisă chiar anul viitor (2023), iar pe cei 31,82 km ai Tronsonului 4 se va putea circula în anul 2024, a estimat ministrul Transporturilor.

„Din păcate, Antreprenorul italian care lucrează pe tronsonul 1 (între Centura Nord Craiova și intrarea în Balș) are mari întârzieri. Stadiul fizic de doar 52% arată că pe acest tronson de 17,7 km nu va putea fi deschisă circulația până la sfârșitul anului, așa cum prevede contractul’, a continuat Grindeanu.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni (POIM 2014 – 2021).

 

Related posts