Kia lansează vehiculele comerciale PBV în Europa la salonul auto IAA Hanovra

Kia a organizat premiera europeană a noului concept Platform Beyond Vehicle (PBV) al mărcii, la salonul auto IAA Hanovra. Cu vehiculele PBV, Kia revoluționează piața vehiculelor comerciale ușoare (LCV) cu o gamă interesantă de automobile electrice (EV) special construite pentru diferite scopuri. Alături de parteneriate cheie pentru gestionarea flotei, conversiile automobilelor și multe altele, PBV-urile Kia vin pentru a ajuta oamenii mai mult ca niciodată să dezvolte activități și afaceri, susținute de o garanție de șapte ani/150.000 km.

Complet centrate pe nevoile clientului și ideale atât pentru clienții B2B, cât și pentru clienții privați, PBV-urile Kia combină în mod unic vehiculele electrice destinate pentru anumite activități cu soluții software avansate, actualizări prin satelit și cele mai bune dimensiuni și capacități de încărcare din clasa sa. Conceptul PV5, conceptul PV5 People Mover, conceptul PV5 High Roof și conceptul PV7 au fost toate expuse la standul Kia. Introducerea versiunii de producție este planificată pentru vara anului 2025.

„Pentru a revoluționa piața vehiculelor comerciale ușoare (LCV), este necesară o abordare „all-in” pentru a maximiza beneficiile unei platforme dedicate pentru o gamă largă de clienți”, a declarat Marc Hedrich, Președintele Kia în Europa. „Deși această abordare nu este o premieră pentru mașinile electrice de pasageri, este cu siguranță prima dată când o vedem pentru vehiculele comerciale ușoare. Acesta este un moment de referință, iar PBV-urile noastre sunt setate să ofere o mai bună accesibilitate, volume mai mari și costuri de funcționare mai mici, pentru a schimba complet logistica și mobilitatea.”

Vehiculele PBV Kia fac parte din strategia Plan S a mărcii, care include extinderea gamei de automobile electrice. Conceptul PBV este construit pe patru piloni – Drive, Charge, Connect și Work – cu informații cruciale anunțate pentru fiecare pilon la salonul auto IAA Hanovra, care se desfășoară în perioada 16-22 septembrie 2024.

Pilonul „Drive”: maximizarea experienței
Kia a dezvoltat o platformă inovatoare BEV, special pentru vehiculele utilitare, care poate fi adaptată la diferite lungimi de ampatament, pentru a permite cu ușurință o gamă largă de dimensiuni și tipuri de caroserie. Cu manevrabilitate, putere și accelerație impresionante, PBV-urile, de la dimensiuni mici și mijlocii până la dimensiuni mari, se comportă extraordinar pe drumurile din afara localităților și în zonele urbane. Acestea oferă cea mai bună manevrabilitate din clasă, cu o rază de bracare care facilitează parcarea în spații înguste și deplasarea în centrul orașului.

La salonul auto IAA Hanovra, Kia a anunțat că fiecare vehicul PBV va fi acoperit de o garanție de șapte ani/150.000 km. Acest lucru le oferă clienților o liniște absolută, pentru a îndeplini toate sarcinile și condusul zilnic în condiții de fiabilitate și siguranță totale. De asemenea, clienții se pot bucura de experiența unică a interiorului multi-tasking, a interfeței cu inteligență artificială care face legătura între om și mașină și a multiplelor spații de stocare. Cabina este foarte adaptabilă și poate fi ușor transformată într-un spațiu de lucru mobil atunci când vehiculul este staționat.

Pilonul „Charge”: maximizarea eficienței
PBV-urile Kia vor utiliza rețeaua Kia Charge care oferă acces la peste 780.000 de puncte de încărcare în 28 de țări europene. Poate fi folosită și rețeaua IONITY, cu peste 4.100 de puncte de încărcare în 24 de țări europene. Cu încărcare ultra-rapidă, un vehicul PBV se poate încărca de la 10% la 80% în mai puțin de 30 de minute, permițând clienților să încarce bateria în timpul pauzei de masă sau în timpul vizitei la un client. De asemenea, PBV-urile Kia vor oferi încărcare de 22 kW AC pentru o optimizare mai bună și costuri mai mici și încărcare rapidă de până la 150 kW DC.

Procesul de încărcare este simplificat prin utilizarea funcției „Kia Plug & Charge”, care inițiază încărcarea într-un singur pas prin simpla conectare a cablului de încărcare. În plus, sistemul „Kia EV Route Planner” găsește următoarea stație de încărcare disponibilă și ghidează vehiculul direct acolo. De asemenea, flotele pot profita de soluțiile de încărcare ale punctelor de depozitare, pentru a încărca o flotă de PBV-uri la hub-ul privat al operatorului sau la locația depozitului.

De asemenea, PBV-urile Kia vor putea utiliza funcția V2L, făcându-le unități mobile de energie capabile să alimenteze dispozitive, unelte, unități de refrigerare, echipamente de urgență și multe altele. În viitor, clienții pot face schimb de energie cu rețeaua prin intermediul ecosistemului V2G, pentru a ajuta la optimizarea costului total al deținerii vehiculului și pentru a contribui la utilizarea sustenabilă a energiei electrice.

Pilonul „Connect”: maximizarea confortului
PBV-urile Kia vor fi cele mai flexibile și mai avansate LCV-uri disponibile din punct de vedere tehnologic. La salonul auto IAA Hanovra, Kia a anunțat că și-a unit forțele cu Geotab pentru a conduce viitorul managementului flotei. Această colaborare strategică va integra o gamă largă de soluții de date, cu tehnologie îmbunătățită în mașină, sisteme inovatoare, optimizare a rutei și recompense pentru condusul în siguranță. Geotab este lider global în soluții de transport conectat și managementul activelor.

„Devenim parteneri cu Geotab pentru că împărtășim angajamentul de a oferi cele mai bune soluții de management al flotei”, a declarat Pierre-Martin Bos, Director PBV al Kia Europe. „Împreună ne concentrăm să oferim operatorilor de flote tehnologie avansată și informații bogate în date necesare pentru a optimiza operațiunile și a îmbunătăți siguranța șoferilor.”

Fiind vehicule complet conectate, PBV-urile Kia se laudă cu o gamă largă de sisteme și caracteristici disponibile la bord pentru a maximiza confortul. Aceasta include o nouă unitate principală dedicată bazată pe sistemul de operare Android, un asistent vocal cu inteligență artificială, mentenanță predictivă, rutare inteligentă și un sistem personalizat de gestionare a flotei. Funcția „Digital Key 2.0” oferă acces la distanță și partajat al automobilului, în timp ce actualizările prin satelit asigură cele mai recente funcții și tehnologii la bord.

La un nivel mai larg, datele în timp real generate în timpul funcționării PBV-urilor pot fi folosite pentru a analiza tiparele de condus, pentru a identifica problemele de la distanță, pentru a accesa comenzile automobiluliu și pentru a gestiona flotele mai eficient decât oricând. Accesul la aplicațiile Android permite clienților să adauge aplicațiile pe care le doresc în mașină. În plus, aplicația Kia Connect va aduce câteva soluții bine gândite pentru clienții PBV-urilor, optimizate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului pentru nevoile lor specifice de afaceri.

Pilonul „Work”: maximizarea productivității
PBV-urile sunt vehicule extrem de adaptabile, disponibile în diferite variante, configurații de scaune, dimensiuni și conversii. Acestea oferă cel mai bun volum și înălțime de încărcare din clasă, pentru a maximiza productivitatea și a minimiza timpul de nefuncționare.

Kia lucrează deja cu numeroși parteneri, inclusiv agenți pan-europeni, pentru a dezvolta PBV-uri individualizate pentru nevoi specifice, cum ar fi rafturile, transportul de mărfuri frigorifice, petrecerea timpului liber și mobilitatea accesibilă cu scaunul cu rotile.

La salonul auto IAA Hanovra, marca a anunțat o nouă colaborare tehnică cu Petit Forestier Group, compania lider mondial de vehicule frigorifice, pentru dezvoltarea versiunii frigorifice a PBV-urilor noastre. Cu peste 117 ani de experiență și o prezență globală, Petit Forestier Group reunește toate abilitățile și expertiza necesare în jurul lanțului frigorific. PBV-ul Kia va beneficia de cunoștințele lor tehnice, precum și de cunoștințele despre piețele și utilizările comerciale de închiriere ale soluțiilor lor frigorifice.

Related posts