Kia și Hyundai fac o investiție strategică în compania Arrival

Kia Motors Corporation și Hyundai Motor Company au anunțat astăzi realizarea unei investiții strategice de 100 milioane de euro (110 milioane USD) într-un nou parteneriat cu Arrival, o companie nou înființată din UK, care produce automobile electrice.

Prin intermediul parteneriatului, Kia și Hyundai intenționează să lanseze autoutilitare electrice de clasă mică și medie, cu prețuri competitive, precum și alte produse pentru companiile de logistică, servicii de ride-hailing, on-demand și transport de tip navetă. Platforma electrică scalabilă a companiei Arrival poate fi adaptată pentru mai multe categorii și tipuri de automobile pe care Arrival, Kia și Hyundai le vor studia pentru dezvoltarea unei game de automobile PBV (Purpose Built Vehicle).

Parteneriatul cu Arrival va ajuta Kia și Hyundai să răspundă creșterii rapide a cererii de automobile comerciale eco-friendly în Europa și să accelereze transformarea mărcilor de la producătorii de automobile la furnizorii de servicii de mobilitate.

Albert Biermann, Președinte și șef al Diviziei de Cercetare și Dezvoltare a Hyundai Motor Group și Denis Sverdlov, directorul general al Arrival, au semnat la sediile Kia și Hyundai din Seul un contract pentru investiții și dezvoltarea comună a automobilelor electrice,. Din totalul investiției, Hyundai va contribui cu 80 de milioane € și Kia cu 20 de milioane €.

„Este de așteptat ca piața automobilelor eco-friendly în Europa să crească rapid datorită introducerii unor noi reglementări de mediu”, a spus Biermann. „Prin dezvoltarea comună a automobilelor comerciale electrice cu Arrival, vom putea obține un avantaj competitiv și vom stabili progresiv poziția noastră de lider pe piața globală a automobilelor eco-friendly, cu Europa în prim plan.”

Sverdlov, directorul general al Arrival, a adăugat: „Arrival a creat o categorie de produse care schimbă jocul în piață – automobilele electrice Generația 2.0. Kia și Hyundai au dezvoltat automobile uimitoare, cu o calitate fără compromisuri și ne împărtășesc viziunea pentru un viitor al mobilității electrice. Parteneriatul nostru strategic cu Kia și Hyundai înseamnă că vom răspândi automobilele electrice de Generația 2 la nivel mondial și, important – în viitorul apropiat.”

Kia și Hyundai vor folosi platforma electrică modulară, scalabilă, de tip ‘skateboard’ a companiei Arrival
Înființată în 2015, compania Arrival are facilități de producție și centre de cercetare-dezvoltare în SUA, Germania, Israel, Rusia și UK. Forța companiei constă în platforma de tip ‘skateboard’ a automobilului, cu o structură de componente modulare, o bază rentabilă a costurilor, care încorporează un pachet de baterii, un motor electric și componente ”driveline”.

Complet scalabilă, pentru a găzdui mai multe tipuri de automobile, platforma poate fi folosită pentru a accelera dezvoltarea automobilului pentru a satisface nevoile diverse ale clienților. În prezent, Arrival derulează proiecte-pilot cu mai multe companii de logistică din Europa folosind autoutilitare fabricate cu această tehnologie.

Odată cu creșterea globală rapidă a cumpărăturilor online, volumul vehiculelor comerciale ușoare din zonele urbane a crescut. Se preconizează că cererea de vehicule comerciale eco-friendly va continua să crească pe măsură ce reglementările de mediu se vor înăspri. Începând cu 2021, UE va introduce cele mai stricte reglementări mondiale privind emisiile automobilelor, limitând emisiile medii de CO2 ale flotei fiecărui producător auto cu aproximativ 27%, de la 130 g/km la 95 g/km.

Prin colaborarea cu Arrival, Kia și Hyundai intenționează să furnizeze autoutilitare eco-friendly și alte vehicule comerciale – construite la nivel de volum și bazate pe platforma Arrival – companiilor europene de logistică și companiilor de mobilitate care furnizează servicii de ride-hailing, on-demand și servicii de transport de tip navetă.

Automobilele PBV (Purpose Built Vehicle) vor sta la baza creșterii sectorului vehiculelor comerciale eco-friendly
Kia și Hyundai au anunțat recent dezvoltarea unui automobil PBV (Purpose Built Vehicle) complet electric. Hyundai a prezentat conceptul său PBV ca una dintre soluțiile inteligente de mobilitate la expoziția CES 2020, la începutul acestei luni. La evenimentul „CEO Investor Day”, Kia a anunțat planul de a dezvolta un PBV pentru companii de shared-service și companii de logistică.

Youngcho Chi, președinte și șef al Departamentului Inovație al Hyundai Motor Group a declarat: „Această investiție face parte dintr-o strategie de inovare deschisă urmărită de Kia și Hyundai. Vom accelera investițiile și cooperarea cu companii cu tehnologie avansată, cum ar fi Arrival, pentru a răspunde schimbărilor rapide ale pieței de vehicule eco-friendly.”

„Suntem încântați să ieșim din anonimat prin parteneriatul nostru cu Kia și Hyundai, producători auto respectați la nivel mondial, cu produse excelente, iar expertiza noastră complementară ne va permite să trecem rapid la producția globală la capacitate completă. Accelerarea adoptării vehiculelor electrice este bună pentru toată lumea – pentru oameni, afaceri și planetă și suntem încântați să îndeplinim această misiune cu partenerii noștri Kia și Hyundai”, a adăugat Avinash Rugoobur, directorul de strategie al companiei Arrival.

În spiritul sintagmei de „inovație deschisă”, Kia și Hyundai explorează parteneriate cu diverse companii pentru a stabili o poziție de lideri pe piața auto electrică globală, aflată în expansiune rapidă. În mai 2019, Kia și Hyundai au investit 100 de miliarde de KRW (90 de milioane USD) în Rimac, o companie croată care produce automobile electrice performante, concentrându-se pe realizarea de cercetări în colaborare pentru a asigura capacități ce permit poziția de lider pe piața globală de vehicule electrice performante. În septembrie 2019, Kia și Hyundai au investit, de asemenea, în IONITY, cea mai vastă rețea de mare putere pentru încărcarea automobilelor electrice din Europa și au stabilit baza pentru extinderea vânzărilor de de automobile electrice în Europa.

Related posts