UPS suferă cea mai mare scădere a stocurilor din ultimii 25 de ani. Acțiunile au cea mai mare cădere începând din 1999

Compania americană de logistică și curierat UPS suferă cea mai mare scădere a stocurilor din ultimii 25 de ani, nereușind să livreze suficient de rapid un plan de redresare pentru a reduce costurile și a crește volumele.

Gigantul furnizor de colete a ratat estimările în trimestrul II din 2024 și și-a redus previziunile pentru întregul an. A reușit să-și mărească volumul de livrare a pachetelor din SUA, pentru prima dată în mai bine de doi ani, dar coletele pe care le expediază sunt mai mici și mai puțin profitabile.

De asemenea, clienții au renunțat la ofertele UPS mai economice, cum ar fi optarea pentru livrarea terestră mai lentă decât livrarea aeriană.

Simultan, UPS a raportat venituri consolidate de 21,8 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, o scădere de 1,1% de la an la an.

UPS mizează acum pe o revenire a volumelor pentru a o ajuta să depășească costurile mai mari cu forța de muncă și scepticismul investitorilor că își poate atinge obiectivul pe termen lung.

UPS și-a redus deocamdată estimările de venit pentru întregul an la 93 de miliarde de dolari, de la o estimare anterioară de până la 94,5 miliarde de dolari. CITEȘTE ȘI Co-fondator Google va investi într-un start-up care dezvoltă un halucinogen

De asemenea, compania a reluat un program de răscumpărare de acțiuni care vizează aproximativ 1 miliard de dolari anual.

Acțiunile companiei cu sediul în Altanta au scăzut în această seară cu 12%, cea mai mare cădere înregistrată începând din 1999.

Rezultatele vin la o zi după ce UPS a anunțat achiziția transportatorului mexican de colete Estafeta. UPS a indicat expansiunea internațională, în special spre Mexic, ca o prioritate de creștere a companiei.

În ianuarie, UPS a decis că va elimina 12.000 de locuri de muncă, aproximativ 2,4% din cei peste 500.000 de angajați la nivel mondial.

Gigantul din domeniul logisticii a transmis că, pentru trimestrul al patrulea 2023, are în plan reduceri de costuri de 1 miliard de dolari, invocând o cerere mai slabă și costuri mai mari cu forța de muncă.

“2023 a fost un an unic și dificil”, a declarat atunci CEO-ul Carol Tomé.

Un purtător de cuvânt al UPS a explicat, pentru CNBC, că reducerile de locuri de muncă reprezintă mai puțin de 3% din forța de muncă a companiei și nu au impact asupra rolurilor reprezentate de sindicate. Totuși, locuri de muncă din întreaga lume și din toate funcțiile vor fi afectate, iar 75% din reduceri vor avea loc în prima jumătate a anului.

Compania a raportat venituri de 24,92 miliarde de dolari în al patrulea trimestru din 2023, față de 25,43 miliarde de dolari cât se așteptau analiștii de pe Wall Street.

UPS a intrat pe piața din România în 1990, iar în prezent oferă servicii și conexiuni la rețeaua globală UPS din aeroporturile din Cluj-Napoca, București-Otopeni și Timișoara. 

Related posts