AutoReport.ro a profitat de vremea frumoasă pentru a face un test în balastiera Corsarul Roșu cu unul dintre cele mai noi camioane de pe piață: camionul de construcții de la Ford Trucks.
În cadrul testului nostru în condiții de șantier, camionul și-a demonstrat stabilitatea și durabilitatea. Consumul redus de combustibil, sistemul puternic de frânare a motorului și durabilitatea extremă în toate condițiile de încărcare fac din acest model să fie o alegere bună pentru sarcini grele.
Îmbunătățiri se văd și la interior, acolo unde cabina ergonomică reînnoită sporește confortul și randamentul șoferului. În interior găsim foarte multe spații de depozitare, dispuse cât mai ingenios. Modelul testat de noi era echipat cu cabina de zi.
Noul motor Ecotorq de 13 L poate suporta tone de încărcătură, cu 420 CP și 2150Nm. capacitate de generare de cuplu. Acesta dispune de un sistem de recirculare a gazelor de evacuare, geometrie variabilă a turbocompresorului, sistem de injecție directă și unitate de control electronic inteligent. De asemenea, motoarele EcoTorq sunt echipate cu toate sistemele “SMART” care contribuie la economia de carburant: alternator, compressor, pompa de servo cu debit variabil și pompa de apa. De menționat că acest motor îndeplinește standardele de emisii Euro 6. Motorul este cuplat la o transmisie manuală, configurație des întâlnită pe șantiere, deoarece pune în valoare cuplul, mai ales când camionul este încărcat la maximum. Camionul Ford 4142D este echipat și cu intarderul cu o putere de 600 kW, cu ajutorul acestuia se reduce utilizarea și uzarea frânei de serviciu la coborârile mai abrupte.
Șasiul ranforsat pe toată lungimea, suspensia ranforsata cât si garda la sol impozantă, ajută autobsculanta 4142D, să-și îndeplineasca toate misiunile pentru toate tipurile de încărcătură și condiții rutiere. Suspensia spate este și ea adaptată pentru condițiile grele de lucru. Camionul este dotat cu o benă semirotundă produsă de Arslan.
În timpul testului am descoperit că Ford Otosan produce camioane foarte robuste, care sunt ușor de manevrat, chiar și în condițiile unor spații mai restrânse precum cele din balastieră.