VW Vehicule Comerciale investește într-un proiect solar în Spania, cu o capacitate de 74 GWh

O fermă de panouri solare, care livrează energie din surse sustenabile, a fost construită de divizia de vehicule comerciale a VW, în Spania, pentru a susține celelalte investiții ale grupului german în electrificarea mașinilor.

Cel mai nou proiect al VW Vehicule Comerciale este dezvoltarea producției de energie electrică sustenabilă, care să contribuie la atingerea țintei de zero emisii de carbon pentru toate unitățile de producție ale companiei. O investiție de amploare în panouri fotovoltaice, a fost realizată în Spania, în regiunea Castillia, care extinde astfel capactitea actuală a sistemelor existente. Proiectul acoperă o suprafață de 18 hectare și dispune de 100.000 de module care captează lumina solară. Susanne Leifheit, șefa Afaceri Publice și Sustenabilitate la VW Vehicule Comerciale spune că proiectul „este o altă etapă-cheie de-a lungul «drumului către zero» al Volkswagen Vehicule Comerciale”. Cele două sisteme fotovoltaice constrite în Spania au o capacitate totală anuală de aproximativ 74 de milioane de kWh.

Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) și-a propus să ajungă la un procent de vehicule complet electrice vândute la peste 55% din totalul vânzărilor, până în 2030. De asemenea, compania și-a fixat ca țintă reducerea amprentei de carbon a tuturor vehiculelor de pe piață, pe întreg ciclul de viață, cu 40% până în 2030. Noul model ID.Buzz, un automobil complet electric, vine și cu o producție neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Compania compensează emisiile de CO2 din ciclul de producție de la Hanovra, precum și din întreg lanțul de producție până la uzină, din procesul de transport și prima încărcare a bateriei, cu investiții în proiecte certificate de reducere a emisiilor.

Related posts