Guvernul a aprobat Strategia naţională privind sistemele de transport inteligente pentru perioada 2022 – 2030

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, Strategia naţională privind sistemele de transport inteligente pentru perioada 2022 – 2030.

Potrivit Executivului, actul normativ cuprinde Strategia naţională privind sistemele de transport inteligente pentru perioada 2022 – 2030 şi Planul de acţiune pentru implementarea acesteia, „documente care definesc cadrul şi priorităţile de dezvoltare a sistemelor de transport inteligente pentru a contribui la creşterea nivelului de siguranţă rutieră, creşterea eficienţei activităţii de transport şi reducerea impactului negativ asupra mediului pentru reţeaua naţională, precum şi interfeţele cu celelalte moduri de transport”.

„Aprobarea Strategiei reprezintă o condiţionalitate stabilită prin PNRR, conform jalonului nr. 65 Aprobarea Strategiei şi planului de acţiuni privind sistemele inteligente de transport (STI), parte a reformei nr. 1 Transport sustenabil, decarbonizare şi siguranţă rutieră din Componenta C4. Transport sustenabil”, mai precizează sursa citată.

Related posts