VW Caddy generation four – dublă personalitate

AutoReport.ro a testat în premieră cea mai nouă utilitară de pe piața din România. Este vorba de varianta Generațion Four a van-ului Caddy, un model de familie excelent, dar care are și veleități de vehicul comercial.

După cum îi spune numele, aceasta este a 4-a generație a utilitarei germane și vine cu o mulțime de noutăți.
Fostul design de utilitară a căpătat linii și accente care amintesc de actuala generație a Golf, iar partea spate a primit niște blocuri optice spate interesante.
Sub capota modelului testat avem un motor de 2 litri diesel cu o putere de 102 CP. Acesta este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte. Consumul este unul foarte satisfăcător, am obținut un rezultat de 5 litri la 100 km în condițiile în care am rulat 500 de kilometri pe autostradă. Cutia este foarte bine etajată și știm că în aproape fiecare comunicat de presă producătorii de utilitare spun că produsul lor se conduce ca un autoturism, de data aceasta este adevărat: Caddy se conduce ca un model de clasa compactă.
Suspensiile sunt foarte confortabile și fac din acest Caddy o mașină foarte bună de familie.
În interior, designul s-a îmbunătățit considerabil, iar materialele și finisajele folosite sunt chiar mai bune decât la unele modele din segmentul C. Loc este suficient pentru 5 persoane, dar și pentru bagajele tuturor.
Numeroasele dotări de siguranţă şi confort disponibile pentru noul Caddy protejează ocupanţii şi ajută şoferul. Modelul dispune adiţional şi de airbag-uri laterale şi de tip cortină. Modelul de test este echipat cu un sistem de asistență la parcare ce are și cameră pentru marșarier.
În cei 11 ani de producţie, mult premiata generaţie anterioară Caddy a fost vândută în circa 1,5 milioane de exemplare la nivel mondial, Generation Four are toate atuurile ca să îi calce pe urme.

VW Caddy 2.0 TDi Trendline
0-100 km/h: 12,9 secunde
Viteza maximă: 172 km/h
L/l/î: 4.508/1.793/1.823
Volum portbagaj (l): N/A
Cilindree (cmc): 1.960
Putere (CP): 102 la 3.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 250 la 1.750 rpm
Consum mediu: 6 l/100 km (în oraş)
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte

Related posts