Preluarea Augsburg de către Autonet este anchetată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a anunțat că analizează tranzacţia prin care Autonet Group Holding AG intenționează să preia Augsburg International Impex SRL.Aceasta deoarece poate genera schimbări importante în segmentul respectiv.

Prin urmare, conform Consiliului Concurenţei, „în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), Autoritatea de concurenţă va evalua această operațiune în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă”.
Autonet Group Holding AG, Elveția, este parte a Grupului Autonet care, la rândul său, este membru al Grupului SAG, specializat în distribuția de piese auto de pe piața serviciilor post-vânzare (aftermarket) independente din Europa.

Grupul Autonet prezent, în principal, în segmentul comercializării angro de piese de schimb auto și accesorii în Europa Centrală și de Est, include companii cum sunt: Autonet Import Romania SRL (furnizor aftermarket pentru segmentul serviciilor de reparații auto), Lubexpert Romania SRL (lubrifianți), Forsius SRL (vopsele auto), Network Systems SRL (servicii IT & Web, agenție de marketing), Garage Assist SRL (echipamente service), Autonet Management Company SRL (management), Point’s Network Management SRL, A24 Road Patrol SRL, Dynamic Software Solutions SRL, Autonet Logistic SRL. Cea mai puternică firmă din grup, Autonet Import, a avut în 2020, o cifră de afaceri de 278,3 milioane de euro și un profit net de 6,8 mil. euro.
Augsburg International Impex SRL, importator și distribuitor de piese auto, accesorii, echipamente service a avut anul trecut afaceri de circa 117,3 milioane de euro și un profit de 1,6 mil. euro.

Related posts