Flote de vehicule TESLA dotate cu sistemul Intelligent Tire Trial

Goodyear Tire & Rubber Co. își aplică acum expertiza în managementul anvelopelor pentru curse, camioane și flote de aeronave către flotele de mașini electrice semi-autonome. Goodyear a anunțat că echipează Tesloop, un serviciu de mobilitate city-to-city care utilizează exclusiv vehiculele electrice Tesla, cu senzori wireless în anvelopele sale pentru a îmbunătăți managementul anvelopelor și a maximiza timpul de funcționare pentru flota sa în creștere.

“Vrem să construim viitorul, nu doar să observăm sau să citim despre el”, a spus Chris Helsel, directorul tehnic al Goodyear. “Pe măsură ce noul ecosistem de mobilitate continuă să se contureze, luăm măsuri pentru a ne dezvolta în ritmul schimbărilor tehnice din industria transporturilor și pentru a dezvolta inovații în domeniul anvelopelor care să răspundă inteligenței vehiculelor care circulă pe ele”.
Senzorii wireless măsoară și înregistrează în permanență temperatura și presiunea în anvelope, asociate cu alte date ale vehiculului și conectate la propritățile unor algoritmi dintr-un cloud al Goodyear pentru a îmbunătăți operațiunile generale ale flotei și a prezice când anvelopele au nevoie de service sau de înlocuire.
Ca parte a programului dezvoltat în parteneriat cu Tesloop, Goodyear își extinde, de asemenea, soluțiile de flotă mobilă la vehiculele de pasageri, asigurând întreținerea și repararea anvelopelor, în timp ce vehiculele Tesloop se află la stațiile de încărcare, sau în timpul perioadelor de oprire planificate.
“Când conduci mașini aproape 24/7/365, minimizarea incidentelor legate de anvelope este esențială pentru experiența clienților și pentru modelul de afaceri”, a declarat Rahul Sonnad, CEO al Tesloop. “Posibilitățile de diagnosticare a anvelopelor bazate pe date sunt remarcabile și promit să ajute o afacere precum Tesloop să funcționeze mai eficient și să facă vehiculele noastre cele mai sigure de pe drum”.
Tesloop operează cu o flotă de mașini Tesla, cu o medie de până la 17.000 de mile pe vehicul, pe lună. Vehiculul său cu cel mai înalt kilometraj, un model Tesla S în funcțiune din 2015, a depășit recent 300.000 mile de serviciu. Goodyear lucrează cu Tesloop începând din ianuarie 2017 pentru a studia efectul tehnologiilor autonome asupra anvelopelor.
Efortul companiei Goodyear în lucrul cu Tesloop se bazează pe comercializarea cu succes a Goodyear Proactive Solutions pentru flotele de camioane, utilizând tehnologia avansată de telematică și tehnologia de predicție, pentru a permite operatorilor de flote să optimizeze eficiența consumului de combustibil și să identifice și să rezolve problemele legate de anvelope înainte ca acestea să survină.
În plus față de ofertele sale de management al flotei, Goodyear lucrează de asemenea cu producătorii de automobile pentru a furniza informații despre anvelope sistemelor de control al vehiculelor în încercarea de a spori siguranța și performanța acestora. Helsel a adăugat: “Goodyear se află în fruntea noii piețe, combinând expertiza în managementul flotelor cu produse inteligente și cu o rețea vastă de servicii pentru a oferi soluții complete pentru viitorul mobilității”.

Related posts