Două firme turcești și două germane se bat să aducă autobuze Bucureștenilor

Vineri, 10 noiembrie 2017, la ora 16.00, s-a incheiat perioada de depunere a ofertelor pentru licitatia privind achizitionarea a 400 de autobuze urbane Euro 6 pentru transportul public in Capitala.  

Astfel, au fost depuse 4 oferte, dupa cum urmeaza, in ordine alfabetica:

–         KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S

–         MAN TRUCK&BUS AG

–         MERCEDES BENZ ROMANIA SRL

–         OTOKAR EUROPE

Mentionam ca, in confomitate cu legea 99/2016 privind achizitiile sectoriale, entitatea contractanta stabileste oferta castigatoare in termen de 25 de zile de la data limita de depunere a ofertelor.

Primarul General, Gabriela Firea a declarat:  „Sper ca dupa ce comisia de evaluare va analiza, in termenul prevazut de lege, ofertele depuse, sa putem avea un castigator al acestei licitatii, sa nu mai existe contestatii nefondate, asa cum s-a intamplat la procedura anterioara, care, asa cum a certificat CNSC, a fost intarziata absolut nejustificat. Multumesc pe aceasta cale Guvernului care va sprijini imbunatatirea pachetului de legi privind achizitiile
publice, astfel incat proiecte nationale sau locale de maxima importanta pentru cetateni sa nu mai fie blocate”.

Licitația a mai fost derulată încă o dată în vara acestui an, dar a fost oprită de contestații. Deși în urmă cu doar o săptămână, Firea s-a lăudat că va achiziționa 100 de autobuze electrice, firmele care au intrat în această fază de depunere a ofertelor nu au acest tip de autobuze în portofoliu.

Related posts