Camionul electric Tesla Semi a fost lansat azi

După o amânare de două săptămâni a evenimentului de lansare, Tesla a prezentat oficial camionul electric, noul produs al companiei lui Elon Musk avand specificatii impresionante. Alături de acesta, Musk a mai prezentat o super-mașină

Cea mai importantă cifră este: 800 de kilometri. Atâția kilometri poate merge acest camion cu încărcătura maximă. Aceasta este autonomia acestui camion electric. Atunci când este încărcat, camionul poate ajunge de la 0 la 96 km/oră în doar 20 de secunde. Această performanță în transformă în cel mai rapid camion de pe piață, depășindu-și cu mult concurenții diesel. Dacă este decuplată semiremorca, capul tractor poate ajunge la 100 km/oră în doar 5 secunde, cifră care face îl aduce pe Semi în zona automobilelor cu pretenții sport.

Modelul are 4 motoare electrice independente, care propulsează cele 4 roți de la spatele capului tractor. Cuplul este ajustat dinamic, astfel încât semiremorca să nu fie prinsă în poziții nefirești la manevre.

După cum ne așteptam, Tesla Semi vine cu programul Enhanced Autopilot în dotarea standard. Este normal ca să ne așteptăm și la lane assist și la frânare automată la apariția unui obstacol.

Tesla garantează că acest camion nu se va strica în primii 1,8 milioane de kilometri de operare. Proprietarii vor beneficia de Megachargerele Tesla care pot încărca un camion cu o autonomie de 700 km în doar 30 de minute.

Cabina este un alt aspect care interesează foarte mult șoferul. Aceasta va avea un design futurist, este cea mai spațioasă pe care am văzut-o până acum, având un scaun poziționat central și doua display-uri tactile mari.

Rezervarea acestui camion costă 5.000 de dolari.

Related posts