DKV Mobility lansează primul card de alimentare și încărcare prietenos cu mediul din industrie, realizat din PETG reciclat

DKV Mobility, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate din Europa, lansează primul card de alimentare și încărcare prietenos cu mediul din industrie, fabricat din plastic PETG reciclat (tereftalat de polietilenă modificat cu glicol; pe scurt, PET).

Noile carduri sustenabile de alimentare și încărcare de la DKV Mobility sunt fabricate în proporție de 90% din material reciclat și reduc emisiile de CO2 per card cu 42% în comparație cu cardurile PVC utilizate în mod obișnuit. Noile carduri ecologice vor fi emise din februarie 2022.

Marc Erkens, Head of Sustainability, New Mobility and Public Affairs, spune: „Deșeurile din plastic reprezintă o problemă de importanță globală care ne preocupă pe toți. Odată cu introducerea cardurilor PETG reciclate, abordăm această problemă de mediu din industrie și putem oferi clienților noștri cea mai bună soluție pentru mediu, fără compromiterea calității.”

Spre deosebire de PVC, PETG-ul reciclat nu eliberează substanțe nocive în timpului ciclului de viață. PETG-ul reciclat provine din surse de deșeuri europene post-industriale cunoscute și controlate. În plus, cardurile au trecut cu succes toate testele de calitate necesare în ceea ce privește rezistența la căldură și îndoire. Noile carduri de alimentare și încărcare fac parte din eforturile DKV Mobility de a sprijini economia circulară. Beneficiile aduse de noul material al cardului includ utilizarea redusă a materiilor prime naturale și neregenerabile, o nevoie redusă de materiale virgine pentru plastic și reutilizarea deșeurilor, rezultând o amprentă de carbon semnificativ îmbunătățită per ansamblu. Cardurile sunt fabricate în Austria la o unitate de producție care funcționează 100% cu energie regenerabilă. Trecerea la un material mai durabil pentru cardurile de alimentare și încărcare este în conformitate cu obiectivul corporativ al DKV Mobility: să conducă tranziția către un viitor eficient și durabil al mobilității. DKV Mobility își propune să devină o companie climate-positive până în 2023 și să-și sprijine clienții în reducerea intensității CO2 a flotelor cu 30% până în 2030, comparativ cu anul de reper 2019.

Related posts