Peugeot anunță debutul producției noului e-EXPERT Hydrogen

La 13 decembrie 2021 a ieșit de pe linia de producție primul vehicul de serie pe hidrogen al mărcii PEUGEOT – un moment istoric. PEUGEOT devine unul dintre primii constructori auto care oferă o versiune alimentată de la o pilă de combustie pe bază de hidrogen în segmentul de furgoane compacte, pe lângă versiunile cu motoare termice și electrice cu baterie.

Autoutilitara pe bază de hidrogen a mărcii PEUGEOT se distinge prin integrarea perfectă a întregului sistem “mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric” în compartimentul motor și sub caroserie. Rezultatul: fără niciun fel de compromis în ceea ce privește volumul de încărcare și un centru de greutate scăzut, gaj al stabilității, siguranței și agilității.

PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen este acum în stoc, gata de livrare. Primul client, WATEA by MICHELIN – tânăra filială a grupului MICHELIN dedicată soluțiilor de mobilitate verde – va primi autovehiculul înainte de sărbătorile de sfârșit de an.

e-EXPERT Hydrogen va intra în producție la sfârșitul anului 2021 și este noul simbol al strategiei Mărcii “Extended power of choice”, ce oferă clienților posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de motoare, pe cel care răspunde cel mai bine așteptărilor acestora.

Versiunea electrică alimentată de la o pilă de combustie pe bază de hidrogen confirmă implementarea rapidă a gamei de vehicule electrificate Peugeot EXPERT. Lansarea producției acestui model intervine la doar 15 luni de la lansarea, în 2020, a modelului e-EXPERT alimentat de la o baterie, votat la începutul anului 2021 International Van of the Year și cel de-al 6-lea model al Mărcii care câștigă acest prestigios premiu, din 1992.

PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen se bazează pe bateria care alimentează modelul e-EXPERT. Acesta este produs în Franța, la fabrica din Hordain  (Nord, Hauts de France) și transformat apoi la centrul de inginerie al grupului Stellantis din Rüsselsheim, Germania.

 

Noul PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen inovează cu un sistem “mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric” specific Grupului STELLANTIS, format din:

  • O pilă de combustie ce produce energia necesară pentru propulsia vehiculului, grație hidrogenului prezent în rezervor,
  • O baterie de înaltă tensiune Li-ion reîncărcabilă cu o capacitate de 10.5 kWh, ce poate fi reîncărcată la rețeaua electrică și care alimentează motorul electric în anumite faze de rulare.

Noul PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen se distinge prin:

  • Capacitatea de a parcurge toate distanțele fără emisii de CO2.
  • Abilitatea de a se umple cu hidrogen în 3 minute, pentru o autonomie de peste 400 km conform ciclului WLTP (în curs de omologare),
  • O priză de reîncărcare pentru bateria de înaltă tensiune,
  • 2 versiuni de lungime disponibile (Standard și Lung), ce oferă un volum de încărcare identic cu cel oferit de versiunile diesel și alimentate de o baterie electrică.
  • Un volum de încărcare de până la 6.1m³
  • O sarcină utilă de până la 1100 kg,
  • Capacitatea de remorcare de până la 1000 kg.
  • Capacitatea sa de a se adapta la toate condițiile de drum și autostradă, cu o viteză maximă de 130 km/h.

 

Related posts