Cei mai mulţi români au căutat joburi în domeniul ”Şoferi – Servicii Auto – Curierat” (platformă de recrutare)

Domeniul în care şi-au dorit cei mai mulţi români să se angajeze a fost ”Şoferi – Servicii Auto – Curierat” cu un total de aproximativ 320.000 de căutări în trimestrul al doilea din 2022, conform datelor colectate de o platformă de recrutare.

“‘Vânătoarea’ de joburi a atins un nivel record anul acesta pe platforma OLX, în unele domenii existând sute de mii de căutări efectuate de cei care îşi doresc un loc de muncă. Doar în primele cinci cele mai dorite domenii, candidaţii au înregistrat 880.000 de căutări de locuri de muncă disponibile, în intervalul aprilie-iunie, cu 100.000 mai multe decât în perioada similară din 2021”, se menţionează în comunicat.

Astfel, domeniul în care şi-au dorit cei mai mulţi români să se angajeze a fost “Şoferi – Sevicii Auto – Curierat”, cu un total de aproximativ 320.000 de căutări în trimestrul al doilea din 2022.

Un interes crescut a fost şi pentru joburile disponibile în domeniul “Personal hotelier – restaurant”, unde s-au înregistrat aproximativ 213.000 de căutări, în lunile aprilie-iunie, iar pe podium a urcat şi categoria “Ingineri – Meseriaşi – Constructori”, cu 126.000 de căutări.

La mare căutare au fost şi ofertele de muncă din pentru categoria “Lucrători producţie – depozit – logistică”, în care au existat circa 124.000 de căutări în intervalul menţionat, precum şi locurile de muncă disponibile la secţiunea “Alte locuri de muncă” – aproximativ 98.000 de căutări. Un anunţ de recrutare part-time de operatori sondaje de opinie s-a făcut remarcat pe platforma OLX, prin numărul mare de CV-uri atrase.

Astfel, anunţul publicat de o companie specializată în sondaje de opinie, care căuta colaboratori pentru a participa la sondaje de opinie online, realizate de pe telefon/tabletă sau laptop, de acasă, a atras o cifră record de candidaţi, înregistrând aproximativ 21.800 de aplicări.

Din datele platformei OLX putem observa şi că preferinţele candidaţilor au rămas aproape neschimbate comparativ cu intervalul corespunzător din anul 2021, cu diferenţa că numărul de aplicări a fost mai mic comparativ cu 2022.

Astfel, în al doilea trimestru al anului trecut, cel mai căutat domeniu era tot “Şoferi – Sevicii Auto – Curierat”, însă cu un total de doar 284.000 de căutări, fiind urmat de “Ingineri – Meseriaşi – Constructori”, de data aceasta, cu 160.000 de căutări, iar pe locul al treilea era domeniul “Personal hotelier – restaurant”, unde se înregistrau aproximativ 147.000 de căutări.

Un număr mare de candidaţi şi-au dorit un loc de muncă şi din domeniile “Lucrători producţie – depozit – logistică”, unde au fost totalizate 105.000 de căutări, şi “Alte locuri de muncă”, unde în lunile aprilie – iunie 2021 candidaţii au efectuat 84.000 de căutări.

“Analizând activitatea angajatorilor care recrutează prin intermediul platformei OLX, se poate constata că, în intervalul aprilie – iunie 2022, în toate domeniile de activitate numărul de joburi disponibile a crescut odată cu apropierea sezonului cald, zeci de mii de locuri de muncă fiind la dispoziţia celor care vor să lucreze pe timpul verii.”, se menţionează în comunicat.

Câteva dintre aceste domenii au înregistrat cele mai multe anunţuri cu oferte de muncă. Astfel, în top s-a aflat categoria “Lucrători producţie – depozit – logistică”, în care angajatorii au publicat 22.500 de anunţuri de angajare în cele trei luni, urmată de “Personal hotelier – restaurant”, în care au fost disponibile peste 14.100 de anunţuri de angajare şi de domeniul “Şoferi – Sevicii Auto – Curierat”, unde candidaţii au putut alege dintr-un total de 13.900 de anunţuri.

Pe locul al patrulea a intrat categoria “Alte locuri de muncă”, în care angajatorii au publicat circa 13.300 de anunţuri, urmată de domeniul “Ingineri – Meseriaşi – Constructori” – 10.800 de anunţuri de angajare.

La polul opus, în trimestrul al doilea din acest an, cele mai puţine oferte de angajare au fost disponibile pe platforma OLX în categoriile “Internship – Munca temporară – sezonieră”, unde, în intervalul aprilie-iunie, au fost publicate doar 279 de anunţuri.

Related posts