Hino Motors „a trădat” Toyota falsificând emisiile vehiculelor sale încă din 2003

O comisie internă de investigații a descoperit că raportările privind emisiile unor motoare de pe camioanele Hino au fost falsificate încă din 2003.

Începută odată cu descoperirea falsificării emisiilor poluante de către Volkswagen, o anchetă a guvernului japonez a anunțat în 2018 că Mazda Motor Corp, Suzuki Motor Corp și Yamaha Motor Co au testat necorespunzător emisiile poluante ale vehiculelor produse, ulterior, o investigație similară a început și în cazul Subaru Corp și Nissan Motor Co.

Ei bine, în același timp, șefii Hino Motors, subsidiară a celui mai mare producător auto mondial, Toyota, au decis să creeze o comisie de verificare a situației companiei din același punct de vedere, iar rezultatele au fost cel puțin surprinzătoare.

Astfel, conform rezultatului anchetei interne, inginerii Hino Motors au falsificat datele privind emisiile de la unele motoare începând cel puțin din 2003, cu mai mult de un deceniu înaintea estimărilor anterioare.

Concluziile anchetei, publicate pe 2 august 2022, arată că falsificarea rapoartelor de emisii a avut loc pe fondul unei atmosfere inflexibile în cadrul companiei în care era dificil pentru personal să justifice neatingerea unor ținte programate anterior.

Mai exact, nereușind să realizeze proiectele la standardele impuse de conducerea companiei, unii ingineri au decis să falsifice rezultatele testelor pentru emisiile poluante.

„Amploarea succeselor din trecut i-a făcut să nu se poată schimba sau să se privească obiectiv și nu au fost conștienți de schimbările din mediul extern. Compania a devenit una prost organizată în care oamenii nu pot spune ceea ce nu pot face”, a declarat președintele comisiei de investigare Kazuo Sakakibara, fost procuror șef la al districtului Osaka.

În acest context, conform Reuters, Satoshi Ogiso, președintele Hino Motors, și-a cerut scuze menționând că a primit un mesaj de la președintele Toyota, Akio Toyoda, care a menționat că abaterea a trădat încrederea tuturor părților interesate.

Hino Motors a anunțat, de asemenea, că va veni cu un nou sistem de guvernanță corporativă în termen de trei luni.

Toyota Motor Corp. deține 50,1% din Hino Motors. Acțiunile Hino au scăzut cu aproape 10% marți.

Related posts