AUTO SOFT te ajută să iei decizia potrivită pentru autovehiculul tău utilitar

Întreprinderile de toate dimensiunile din întreaga lume se bazează pe mașini utilitare și camioane pentru a-și desfășura activitatea în mod cât mai eficient, fie că vorbim de companii de livrare, panificație, catering, sau chiar dubițe mobile pentru vânzarea cafelei.

Dacă deții o mică afacere, probabil întreaga ta activitate se desfășoară de cele mai multe ori în mașină, de aceea este foarte important să păstrezi în bune condiții mașina ta utilitară.
Cheia pentru a evita perioadele de nefuncționare a vehicului tău este întreținerea acestuia, evitând pe cât posibil defecțiunile printr-o mentenanță regulată. De multe ori șoferii nu pun mare preț pe starea anvelopelor până în momentul în care trebuie schimbate. Dar pentru o funcționare în condiții optime a vehiculului utilitar ușor trebuie să acordăm cauciucurilor importanța cuvenită.
În anotimpul rece este de preferat să se verifice în mod constant presiunea roților, geometria și starea de „sănătate” a anvelopelor într-un centru specializat, ca cel de la AUTO SOFT, unde găsești aparatură de ultima generație si profesioniști care să îți ofere tot sprijinul de care ai nevoie în cele patru service-uri din București.
Deoarece temperatura a scăzut sub 7º Celsius, este necesar și obligatoriu prin lege să se facă trecerea de la anvelope de vară la anvelope de iarnă. Dacă încă nu le-ai schimbat este timpul să te gândești serios la achiziționarea unui set complet anvelope de iarnă care să se potrivească tipului tău de mașină comercială.
De ce anvelope de iarnă pentru mașina ta?
Indiferent de vehiculul pe care îl conduci, sunt momente când trebuie să lovești rapid frânele și să te oprești în siguranță. De obicei, acest lucru nu este o problemă dacă drumul este uscat, dar dacă este umed? O anvelopă de iarnă în astfel de situații face diferența dintre viață și moarte.

Anvelopele de iarnă pentru vehicule comerciale sunt create special pentru a da mașinii stabilitate atunci când șofezi pe drumuri acoperite cu gheață, zăpadă sau pe carosabilul umed (apă). Pneurile au un profil deosebit față de cauciucurile de vară, pentru a oferi mai multă siguranță și confort în timpul șofatului. Datorită flexibilității cauciucului de iarnă, drumul înghețat este parcurs ușor fără riscul de a aluneca și derapa la viraje, deoarece este compus din mai mult caucicuc natural si siliciu față de cel de vară.
Pneurile de iarnă pentru vehicule utilitare ușoare au un design deosebit pentru a dispersa apa în mod eficient de pe banda de rulare înapoi pe carosabil, fiind potrivite și pe suprafețe acoperite cu zăpadă, gheață sau noroi. Lamelele de pe anvelopa de iarnă sunt aranjate într-un model distinct pentru a împiedica patinarea roților în contact cu apa sau gheața.
Pentru că știm cât de importantă este mașina ta utilitară pentru tine și business-ul tău (afacerea ta) ne-am propus să oferim un mic ghid de recunoaștere a anvelopelor de iarnă pentru mașinile comerciale pentru ca tu să alegi modelul de anvelopă de iarnă potrivit.

Factori decisivi pentru alegerea corecta a cauciucurilor de iarna
La ce folosești mașina utilitară va determina ce fel de anvelopă de iarnă să cumperi. Factori precum încărcătura transportată în mod obișnuit, cât de departe te deplasezi și ce nivel de confort ai nevoie, ar trebui să influențeze toate deciziile tale.
Montarea anvelopelor de iarnă corecte, care să corespundă tuturor cerințelor, înseamnă o funcționare excelentă a mașinii, siguranță sporită pe șosea cât și o economie la buget pe reparații de-a lungul timpului.
Cauciucurile de iarnă pentru utilitare nu sunt aceleași cu anvelopele de iarnă pentru mașinile de familie. Camioanele care au încărcate o greutate de până la 3,5t și microbuzele cu 16 locuri fac parte din categoria de mașini autoutilitare ușoare ce necesită cauciucuri de iarnă speciale pentru categoria lor de greutate.
Anvelopele de iarnă descrise ca Extra Load (XL) sau Reinforced (RF) sunt proiectate pe baza anvelopelor standard, dar au fost armate pentru a transporta sarcini mai mari și au fost umflate la un PSI mai înalt. Pe de altă parte, cele desemnate ca anvelope “C” sunt proiectate special pentru utilizarea pe camionete și camioane ușoare. Acestea au fost dezvoltate pentru a purta încărcături mult mai mari și pot fi de asemenea utilizate în monturi duble.

Sunt mai multe tipuri de cauciucuri pentru astfel de mașini:

Radiale (R) – Cauciucul radial este mult mai flexibil și oferă rezistență mai mare la șocuri, absorbind loviturile și denivelările. Utilizând un cauciuc radial înseamnă confort mai mare pentru pasageri, costuri reduse la întreținere și tracșiune optimizată.
Diagonale (D)– Cauciucul diagonal este format din mai multe straturi suprapuse de cauciuc, formând un strat gros ce denotă mai puțină fiabilitate și mai sensibil la supraîncălzire.
Cu curea (B) – Construcție bretea a carcasei anvelopei (este una din cele mai puțin folosite cauciucuri)

Pentru a afla ce tip de anvelopă și de ce dimensiuni ai nevoie pentru camioneta ta este necesar să verifici cartea mașinii sau portiera șoferului. O dimensiune greșită înseamnă dificultate la manevrare și o siguranță mai mică la drum. O anvelopă trebuie să poată menține greutatea mașinii, precum și orice încărcătură grea care ar putea fi transportată, deci nu este în regula să fie sub dimensiune, acest lucru poate produce deteriorarea autoutilitarei, dar și siguranța conducatorului auto și a celorlanti participanti la trafic.
Ce înseamnă etichetele anvelopei de iarnă?
Pentru a face lucrurile mai ușoare atunci când achiziționezi anvelope noi, a fost pus în aplicare un sistem de etichetare. Pentru a contribui la creșterea consumului de combustibil și la reducerea emisiilor de mediu, normele UE privind etichetarea anvelopelor oferă informații pertinente privind performanța anvelopei de iarnă. Este un instrument util pentru a te ajuta să selectezi pneurile de iarnă corecte pentru vehiculul tău comercial și o modalitate excelentă de a compara diferite modele și mărci, astfel încât să te asiguri că iei cea mai bună decizie.
Anvelopele sunt evaluate pentru a arăta cât de eficient ar fi consumul de combustibil pentru vehiculul tău, de exemplu, o anvelopă de iarnă cu un “A-rating” va fi cea mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, în timp ce o anvelopă cu un G-rating va fi cel mai puțin eficientă.
Zgomotul tinde să fie evaluat folosind barii. Un bar semnalează o călătorie liniștită, deci este mai bine să te uiți la aceste modele atunci când alegi pentru propria camionetă. Pe lângă anvelopele silențioase, etichetele prezintă, de asemenea, un rating pentru aderența pe teren umed. Anvelopele de iarnă clasificate la categoria A vor funcționa cel mai bine în condiții de rulare umedă, în timp ce anvelopele cu o valoare G vor avea o distanță mai mare de frânare.
Economisește combustibil cu anvelopele de iarnă potrivite
Cum timpul petrecut în camionetă este de obicei pe tot parcursul zilei, anvelopele de iarnă pe care le alegi joacă un rol considerabil în ceea ce privește confortul la drum dar și a economiei de carburant pe care o poți face. Pentru un șofer ocazional acest lucru poate nu prezintă un interes major, însă pentru cel care deține o afacere sau o flotă de mașini poate fi un lucru vital pentru o funcționare bună a business-ului. Cu anvelope cu rezistență redusă la rulare, vei reduce și consumul de combustibil.
În mod cert cauciucurile de iarnă sunt o investiție în mașina ta utilitară, ele influențând comportamentul mașinii pe perioada anotimpului rece, cât și durata lor de viață.
Pentru a te bucura de beneficiile pe care le oferă o anvelopă de iarnă cu un raport optim între calitate și preț, poți alege anvelopele de iarnă PIRELLI, ce datorită caracteristicilor premium pe care le oferă sunt soluția ideală pentru mașina ta.

Dintre ele amintim:
 manevrabilitate deosebită în orice condiții, pe drum uscat și ud
 nervurile 3D contribuie la creșterea aderenței pe drumurile acoperite cu gheață și zăpadă
 apa întâlnită pe carosabil nu reprezintă o problemă datorită canelurilor prezente ce împing
apa de pe banda de rulare înapoi pe carosabil
Pneurile de iarnă PIRELLI achizitionate sunt o investiție excelentă în timp ce oferă șoferului și pasagerilor cele mai bune condiții pentru călătorii îndelungate. Aderența, stabilitatea și manevrabilitatea excelente sunt cele care o recomandă ca fiind perfectă pentru un vehicul de tip autoutilitară. Le poți găsi în magazinul online AUTO SOFT, cu transport gratuit pentru oricare set complet de anvelope achiziționat!
Aici poți găsi o gamă variată de pneuri de înaltă calitate pentru toate tipurile de vehicule utilitare ușoare, și pentru că înțelegem cât de important este confortul și siguranța ta la volan, poți beneficia de asemenea de cele mai importante accesorii auto care să îți folosească în anotimpul rece.
Un set de saci pentru anvelope este tot ce ai nevoie pentru a le transporta cu grijă și în siguranță atunci când faci schimbul de anvelope iar lanțurile de mașină sunt necesare pentru o tracțiune mai bună pe drumuri off-road, acoperite de gheață sau zăpadă.

O anvelopă de calitate este proiectată să dureze, să economisească combustibil și, cel mai important, să te țină în siguranță.
Condu cu grijă!

Related posts