Renault Trucks D 2019 – economie de combustibil de până la 7%

Renault Trucks prezintă versiunea 2019 a gamei sale de Distribuție, Renault Trucks D și D Wide. Noile versiuni ale vehiculelor se remarcă prin elemente aerodinamice îmbunătățite și un grad înalt de confort pentru șofer, alături de noi motorizări Euro 6 Step D. Combinația dintre noile echipamente și îmbunătățirile aduse motoarelor, produce economii de combustibil de până la 7% comparativ cu generația anterioară.

Motoarele DTI 5, DTI 8 și DTI 11 îndeplinesc deja regulamentul Euro 6 Step D, care urmează să intre în vigoare de la data de 1 septembrie 2019. Motorizările vehiculelor Renault Trucks D și D Wide au fost actualizate și sunt acum echipate cu un filtru de particule de nouă generație.

Pentru a optimiza consumul de combustibil, motoarele DTI 5 și DTI 8 au fost echipate cu un nou software. Gama echipamentelor auxiliare a fost, de asemenea, reproiectată, Renault Trucks D și D Wide fiind dotate cu un nou sistem de răcire a uleiului și cu o pompă de apă cu debit scăzut.

Aerodinamică optimizată
Ceea ce a realizat, recent, Renault Trucks pe vehiculul experimental Urban Lab 2 a demonstrat că optimizarea elementelor de aerodinamică reprezintă unul dintre instrumentele cheie pentru reducerea atât a consumului de combustibil, cât și a emisiilor de CO2 ale vehiculelor de distribuție, în special atunci când acestea sunt operate în medii peri-urbane.

Astfel, pentru îmbunătățirea fluxurilor de aer și pentru reducerea semnificativă a consumului de combustibil, aerodinamica vehiculelor Renault Trucks D și D Wide a fost optimizată. În cazul versiunii 2019, acestea au fost echipate cu noi deflectoare laterale, precum și cu un deflector ajustabil pentru acoperiș, care poate fi adaptat pentru a se potrivi tuturor tipurilor de caroserii, datorită celor 12 poziții de setare.

Siguranță și confort în conducere

Pentru un grad mai înalt de siguranță și confort în conducere, vehiculele Renault Trucks D și D Wide sunt, acum, echipate cu noi sisteme de asistență a șoferului. Sistemul Adaptive Cruise Control (ACC) menține în mod automat o distanță minimă în urma vehiculului din față, pentru un stil de condus mai lin în trafic aglomerat, reducând în același timp oboseala șoferului. Limitatorul ajustabil de viteză (ASL) reprezintă, de asemenea, unul dintre elementele integrate. Elementele de control ale ambelor sisteme sunt poziționate la îndemâna șoferului, pentru un condus mai sigur și mai eficient.

Combinația dintre aceste îmbunătățiri și noi echipamente permite clienților să obțină o reducere a consumului de combustibil de 7%, comparativ cu generația anterioară de vehicule.

Renault Trucks D și D Wide 2019 pot fi deja comandate. Vehiculele sunt compatibile cu biodieselul (până la 100%) și sunt disponibile și în versiune CNG.

Related posts