Weihnachtstrucker 2018: un convoi format din 28 de camioane a adus peste 33000 de cadouri familiilor nevoiașe din satele românești

La initiațiva Fundatiei Michael Schmidt și a Fundației Tabaluga, un camion a distribuit cadouri în localitățile Criț, Roadeș, Rupea, Ghimbav și Codlea. Acțiunea face parte dintr-un proiect anual denumit “Johanniter-Weihnachtstrucker” și ajuns la ediția cu numărul 25. Ea constă în trimiterea unui convoi de camioane, cu peste 56000 de cadouri, spre țări din Europa de Sud-Est, în scop umanitar.

Plecarea oficială a convoiului Johanniter-Weihnachtstrucker (Camionul de Crăciun) a avut loc în a doua zi de Crăciun, din orașul Landshut – Germania, în compania lui Peter Maffay, muzician de renume, născut la Brașov și președinte al fundațiilor Tabaluga, din Roadeș, și Peter Maffay Stiftung, din Germania. “Am mare respect față de dedicarea și entuziasmul multor voluntari care călătoresc în cele mai îndepărtate colțuri pentru a face o bucurie celor cărora le lipsesc adesea lucrurile esențiale. Acesta este un mesaj viu, de Crăciun. Ceea ce a început ca un proiect relativ mic acum 25 de ani, a devenit unul de amploare. Cei de la Johnanniter ne învață că fiecare picătură de efort contează și că motivația, căldura sufletească și compasiunea sunt contagioase.”

În total, au plecat spre Europa de Est 46 de camioane cu 56.175 de cadouri. Conform domnului Lorand Szueszner de la organizația Johanniter, responsabil de convoiul din România, 28 de camioane cu peste 33.600 pachete au ajuns în țară. 18 camioane s-au deplasat în nordul României (regiunea Bistrița Năsăud, Bucovina, Maramureș, Moldova și Republica Moldova) iar 10 camioane în centrul României, în Transilvania.

La inițiativa fundațiilor Michael Schmidt și Tabaluga, un camion a fost alocat județului Brașov. Peste 400 de cadouri au fost împarțite, cu ajutorul unui grup de voluntari, familiilor nevoiașe, orfanilor, persoanelor vârstnice și persoanelor cu dizabilități din satele Criț și Roadeș. Și alte fundații și asociații din județul Brașov s-au putut bucura de aceste pachete, precum Internatul de copii din Rupea, asociația PECA-Ghimbav, asociația Samariteanul Milos din Ghimbav, asociația Eltera și fundația Rafael din Codlea. Cadourile împărțite conțin produse alimentare, articole de igienă, dulciuri și câte o jucărie pentru copii. Acestea au fost pregătite de voluntari din companii, școli, grădinite și asociații din Germania.

Michael Schmidt, președintele fundației cu același nume, a declarat: “Sunt bucuros că am reușit să aducem bucurie și speranță în viața a câtorva sute de oameni, cu ajutorul campaniei Johanniter-Weihnachtstrucker. La nivelul Europei de est, zeci de mii de oameni, de 25 de ani încoace, primesc aceste pachete, în preajma sărbătorilor de Crăciun. Campania a fost inițiată în anul 1994, pornind de la 3000 de pachete, din landul Bavaria. Astăzi, peste tot în Germania, mii de persoane, numeroase companii, școli, grădinițe și asociații contribuie pentru pregătirea pachetelor, ajungând la o cifră impresionantă: 58816 de cadouri. Tot de 25 de ani am dezvoltat afaceri în România și am încercat mereu să ofer ceva înapoi comunităților din care fac parte. Prin fundația Michael Schmidt construim, de la an la an, proiecte din ce în ce mai ample”.

Johanniter-Weihnachtstrucker România este realizat cu ajutorul asociatiei Die Johanniter, organizatie umanitară din Germania. Reprezentanții Johanniter-Weihnachtstrucker colaborează de peste 16 ani cu asociații umanitare și fundații din România, pentru a le oferi celor cu o situație materială precară o bucurie în preajma sărbătorilor de sfârșit de an.

Related posts