Volvo Trucks achiziționează o fabrică de camioane grele în China

Volvo Trucks a ajuns la o înțelegere prin care va achiziționa JMC Heavy Duty Vehicle Co., Ltd., o subsidiară a Jiangling Motors Co., Ltd., care include un site de producție din Taiyuan, provincia Shanxi, China. Tranzacția se va cifra la 1,1 miliarde coroane suedeze (800 de milioane de euro). Obiectivul VT este de a produce acolo camioane grele din gamele Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX, de la finalul anului 2022. 

Compania Volvo Trucks este activă pe piața chineză din 1934. În ultimii doi ani, creșterea puternică a serviciilor de logistică, inclusiv comerțul electronic, a dus la o creștere a vânzărilor de camioane Volvo din țară. În 2020, peste 4.500 de camioane Volvo au fost importate și livrate clienților din China. În conformitate cu strategia Volvo Group pe termen lung, Volvo Trucks își extinde operațiunile de afaceri în China.

„Ne-am angajat să modelăm viitorul soluțiilor de transport durabile. Cu prezența noastră îndelungată în China, ne dezvoltăm vânzările și ne extindem rețeaua puternică de puncte de vânzare și service împreună cu dealerii noștri parteneri privați. În ultimii ani, am văzut o dezvoltare rapidă a piețelor logistice și o cerere tot mai mare pentru camioanele și serviciile noastre premium. Pentru a satisface cererea operatorilor de transport chinezi, este momentul potrivit pentru noi să stabilim un lanț valoric regional cu producția noastră de camioane grele în China”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Operațiunile din Taiyuan vor include ștanțarea, sudarea, fabricarea de cabine, vopsirea și asamblarea finală a camioanelor Volvo. După investiții, în câțiva ani, fabrica va avea capacitatea de a produce 15.000 de camioane Volvo pe an, cu potențialul de a crește capacitatea de producție în continuare.

Tranzacția este supusă condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv aprobărilor din partea instituțiilor de reglementare.

Related posts