Volvo Trucks a primit cea mai mare comandă de camioane electrice de până acum

Constructorul suedez de vehicule comerciale Volvo Trucks a anunţat miercuri că a primit o comandă pentru 100 de camioane electrice de la firma de shipping DFDS, aceasta fiind cea mai mare comandă pentru camioane electrice primită până acum de firma suedeză, transmite Reuters.

Volvo Trucks, principala marcă de camioane a grupului AB Volvo, a precizat că livrările vor începe în trimestrul patru al anului 2022. Modelul de camion electric FM Electric are o autonomie de până la 300 de kilometri, şi va fi utilizat atât pe distanţe scurte şi lungi în Europa.

Volvo, care a început producţie de serie a camioanelor electrice în 2019, mizează ca în 2030 jumătate din livrările sale globale de camioane să fie modele electrice.

“Suntem încântaţi să vedem că interesul crescut în rândul clienţilor noştri începe să se reflecte în comenzile primite de firma noastră”, a declarat preşedintele Volvo Trucks, Roger Alm.

O tranziţie “verde” în sectorul transportului, care este responsabil pentru aproximativ un sfert din emisiile globale de CO2, este considerată crucială pentru atingerea obiectivelor climatice globale.

Related posts