Voestalpine se aşteaptă la o redresare a industriei auto

Grupul austriac Voestalpine a raportat, marţi, a patra pierdere trimestrială consecutivă, cererea rămânând în continuare scăzută din cauza efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), deşi o redresare graduală este în desfăşurare, transmite Reuters.

Voestalpine, care produce platbande din oţel pentru industria auto, feroviară şi energetică, a anunţat că s-a înregistrat “o redresare considerabilă” în sectoarele importante, în trimestrul doi din 2020, inclusiv în industria auto din Europa şi SUA, precum şi în construcţii.

În trimestrul trei din 2020, compania a înregistrat pierderi de 206 milioane de euro (243,5 milioane de dolari), faţă de un profit de 24,8 milioane de euro în perioada similară din 2019.
Compania cu sediul în Linz a raportat un declin de 19,7% al profitului înainte de taxe şi dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), la 237 milioane de euro, în timp ce veniturile au scăzut cu 15,6%, la 2,7 miliarde de euro.

Şi ArcelorMittal, cel mai mare producător mondial de oţel, a anunţat îmbunătăţirea cererii în toate regiunile.
Voestalpine a informat că se aşteaptă ca redresarea graduală să continue chiar dacă pandemia s-a intensificat. Totuşi, directorul general Herbert Eibensteiner a avertizat că “rămâne de văzut, în pofida semnalelor pozitive de pe pieţe, cum vor afecta economia noile restricţii impuse în Europa”.
În China, capacitatea de utilizare a revenit la nivelul de dinaintea crizei, a precizat Voestalpine.

Voestalpine încă se aşteaptă la un profit înainte de taxe şi dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) între 800 milioane de euro şi un miliard de euro, anul acesta, comparativ cu 1,2 miliarde de euro anul trecut.
Grupul Voestalpine, specializat în produse de oţel de înaltă calitate, are aproximativ 48.000 de angajaţi. Voestalpine este reprezentat la nivel mondial de 500 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 50 de ţări.
Voestalpine controlează în România constructorul de material rulant Vae Apcarom Buzău (APC).

Related posts