Top 3 cele mai bune anvelope de iarnă pentru mașinile utilitare

Toți șoferii profesioniști îți vor spune că anvelopele pe care le ai montate pe mașină sunt la fel de importante ca mașina însăși. Poți avea ultimul tip de camion cu cea mai bună manevrabilitate și cel mai inteligent sistem de tracțiune integrală de pe piață, dacă nu ai anvelopele potrivite care să îți ofere tracțiunea de care ai nevoie pe timp de iarnă, ai investit degeaba într-o mașină premium.

Anvelopele de iarnă potrivite pentru tipul tău de vehicul fac diferența între siguranță și pericol pe drumurile acoperite de zăpadă, nămol sau gheață. Anvelopele de iarnă sunt cu adevărat excepționale pentru condițiile de iarnă, sunt rezistente și te poți baza pe ele indiferent de obstacolele pe care le întâmpini pe drum.

Cauciucurile de iarnă sunt realizate dintr-un compus de cauciuc care nu se rigidizează la temperaturi scăzute și îți oferă siguranță pe șoseaua acoperită cu zăpadă sau gheață. Compoziția de cauciuc este moale și permite anvelopei să se modeleze pe șosea și să se prindă de drum, în ciuda temperaturilor scăzute și a zăpezii.

Modelul benzii de rulare este mai agresiv decât la celelalte anvelope, dar acest lucru este gândit pentru a oferi tracțiune bună pe drum și a te feri de riscul de a acvaplana în caz că drumul este acoperit cu apă. Canelurile adânci aruncă apa și zăpadă în spate astfel încât să fii mereu protejat pe șosea, indiferent de condițiile de drum.

Cu anvelopele de iarnă, deși mai costisitoare decât avelopele all season, poți să fii sigur că îți oferă aderența necesară să nu îți pierzi controlul în caz de drum alunecos.

Nu toate anvelopele de iarnă pentru mașini utilitare sunt excepționale, însă în topul de mai jos vei găsi anvelope de iarnă de înaltă calitate care să îți ofere toate performanțele de care ai nevoie.

Îți prezentăm top 3 anvelope pentru mașini autoutilitare pe care le recomandă ADAC și TSC. Michelin Alpin Agilis ocupă locul 3, Pirelli Carrier Winter ocupă locul al doilea și Continental VanContact Winter ocupă primul loc pe podium.

 

TOP anvelope de iarnă pentru vehicule autoutilitare

 1. Continental VanContact Winter

Anvelopa Continental VanContact Winter este susținătorul tău pe drumurile acoperite cu gheață și zăpadă. Este o anvelopă fiabilă, rezistentă și de încredere. Anvelopa Continental VanContact Winter oferă o tracțiune bună și o distanță de frânare superioară pe șoselele umede și înghețate.

Anvelopa a fost creată pentru a asigura o manevrabilitate mai bună pe zăpadă și suprafețe înghețate, precum și îmbunătățirea tracțiunii pe drumurile umede.

Anvelopa înlocuiește VancoWinter 2 din gama Continental și oferă o serie de îmbunătățiri, inclusiv o reducere de 15% a rezistenței la rulare pentru a ajuta la economia de combustibil. Șanțurile circumferențiale în zigzag ar trebui să îmbunătățească compresia zăpezii în caneluri, asigurând o aderență mai mare.

Anvelopa de iarnă Continental rezistă la sarcini grele, astfel încât vei avea un partener de nădejde în călătoriile de serviciu.

Anvelopa este disponibilă în 12 dimensiuni și poate fi montată pe majoritatea vehiculelor autoutilitare, variind de la vanuri la camionete mari.

 • Distanțe de frânare mai scurte și tracțiune mai bună pe zăpadă
 • Siguranță ridicată în acvaplanare și distanțe de frânare mai scurte pe drumurile umede.
 • Rezistență îmbunătățită la rulare

  2. Pirelli Carrier Winter

Anvelopa de iarnă Pirelli Carrier Winter oferă șoferilor un kilometraj excelent, siguranță în condiții umede și de iarnă și caracteristici de uzură mai regulate, făcându-o, probabil, una dintre cele mai complete anvelope de iarnă pentru autoutilitare de pe piață. Anvelopa prezintă un model al benzii de rulare concentrat la nivel regional, un profil îmbunătățit și un compus nou pentru a-i oferi toate atributele pe care le caută șoferii într-un produs premium de iarnă. În plus, Pirelli Carrier Winter acoperă aproximativ 99% din piața de anvelope de iarnă de schimb pe piața europeană, plasând-o în partea de sus a acestui segment.

 • Design nou al benzii de rulare cu 3 caneluri longitudinale largi pentru siguranță.
 • Design și compoziție noi a benzii de rulare.
 • Profil îmbunătățit al benzii de rulare pentru siguranță în condiții de iarnă.

  3. Michelin Alpin Agilis

Pentru șoferii profesioniști, anvelopa de iarnă MICHELIN Agilis Alpin oferă performanțe îmbunătățite în toate condițiile de iarnă, precum și un consum de combustibil mai mic!

Anvelopa are o bandă de rulare unică, care are umeri deschiși și blocuri distanțate la scară largă pentru a îmbunătăți tracțiunea pe zăpadă.

Tehnologia Stabiligrip combină două tipuri diferite de lamele pentru o tracțiune îmbunătățită și o mai bună stabilitate în zăpadă, precum și o rezistență superioară la viteze mari.

Anvelopa este prevăzută cu „Durable Contact Patch” tehnologie proiectată de Michelin, astfel încât mai multe dintre benzile de rulare rămân în contact cu șoseaua. În plus, Agilis Alpin a fost construit cu un compus rezistent la uzură pentru a permite ca anvelopa să aibă o durată de viață mai lungă.

 • Îmbunătățește tracțiunea pe zăpadă
 • O mai bună aderență pe gheață și rezistență mai mare
 • Are o stabilitate mai mare pe zăpadă

Anvelopele de iarnă sunt foarte importante pentru buna funcționare a mașinii odatăm ce temperaturile au început să scadă. Pentru a fi în siguranță și confortabil la drum ai nevoie de anvelope de iarnă potrivite, de înaltă calitate. Poți alege modelul de anvelopă de iarnă care ți se potrivește din topul de mai sus și vei fi sigur că faci cea mai bună alegere.

Related posts