Sistem pilot pentru cântărirea din mers a autocamioanelor în Vama Nădlac 2

Un sistem de cântărire din mers a autocamioanelor va intra în funcţiune începând de vineri la Vama Nădlac 2, pe sensul de ieşire din România, urmând ca, odată ce acesta va fi complet operaţional, timpii controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră să se reducă cu aproximativ 20%.

“Acest sistem de preselecţie a autocamioanelor în funcţie de greutate va intra în funcţiune de mâine (ora 11:00), pe sensul de ieşire din România. Timp de 30 de zile acest sistem se va afla în perioada de calibrare şi de îmbunătăţire a algoritmilor de selectare. În momentul în care acest sistem va fi complet operaţional estimăm o reducere cu aproximativ 20% a timpilor controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră”, a scris pe Facebook Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR).

Sistemul constă în preselectarea traficului şi dirijarea acestuia pe o bandă deschisă suplimentar în ACI Nădlac 2 sensul de ieşire din ţară, ca urmare a determinării greutăţilor autocamioanelor în trafic cu ajutorul unor senzori care determină greutatea acestora. Senzorii sunt amplasaţi în două puncte diferite pe autostrada A1 sensul de mers Arad-Nădlac (calea 1).

Sistemul de cântărire a greutăţii din mers reprezintă prima fază a unui proiect prin care se intenţionează scurtarea timpilor necesari controalelor specifice CNAIR în frontieră.

În următoarea fază urmează să fie implementat un sistem de verificare automată a rovinietei.

“Sistemul vizează scurtarea timpilor de aşteptare în frontieră pentru controalele care ţin strict de CNAIR şi nu de alte autorităţi”, subliniază sursa citată.

Related posts