Siemens Mobility și Continental Engineering Services vor produce pantografe pentru camioane

Siemens Mobility și Continental Engineering Services (CES) vor coopera în viitor la dezvoltarea și fabricarea pantografelor pentru camioane.

Tehnologia eHighway de la Siemens furnizează camioanelor electricitate printr-o linie aeriană. Cooperarea are ca țintă să electrifice porțiuni cheie ale rețelelor de autostrăzi din Germania cu linii aeriene de contact și, astfel, să reducă semnificativ emisiile de CO 2 provenite de la camioane. Noul parteneriat combină expertiza a două companii: Siemens Mobility este un specialist în electrificarea feroviară, Continental Engineering Services este un furnizor de servicii de dezvoltare și producție pentru tehnologii auto. Cele două companii își vor pune acum la dispoziție know-how-ul pentru a realiza rapid producția în serie de pantografe pentru camioane.

Avantajul decisiv al eHighway este că nu este nevoie să electrifici autostrăzi complete. „Platforma națională pentru viitorul mobilității”, o inițiativă de inovare a Ministerului Federal al Transporturilor din Germania, recomandă ca 4.000 de kilometri de autostrăzi să fie echipate cu sisteme de linie aeriană până în 2030.
EHighway-ul Siemens Mobility este în prezent testat pe trei rute publice din Germania: pe autostrada A5 din statul Hesse, între joncțiunea Zeppelinheim / Cargo City Süd de pe aeroportul din Frankfurt și Darmstadt / Weiterstadt; în statul Schleswig-Holstein pe autostrada A1 între joncțiunile Reinfeld și Lübeck; și pe autostrada federală B462 din statul Baden-Wuerttemberg între Kuppenheim și Gaggenau.

Related posts