Renault Trucks și Geodis prezintă conceptul unui camion electric adaptat logisticii urbane

Renault Trucks și GEODIS își combină expertiza industrială, logistică și inginerească pentru a proiecta un camion greu electric dedicat logisticii urbane, îndeplinind cerințele transportului de marfă pentru centrul orașului.

În transportul urban de marfă se produc schimbări, fie în ceea ce privește reglementările privind emisiile, accesul restricționat în orașe, fie prin proliferarea modurilor de mobilitate (biciclete cargo, biciclete, scutere etc.) care împart spațiul public.
Vehiculele cu un tonaj de peste 3,5 tone vor rămâne în centrul distribuției urbane. Cu o gamă completă de vehicule electrice fabricate în Franța, care variază de la 3,5 la 26 de tone, Renault Trucks lucrează de zece ani la reducerea amprentei de mediu a logisticii urbane. GEODIS, a cărei ambiție este să-și reducă emisiile de CO2 cu 30% până în 2030, s-a angajat să ofere livrări fără carbon în 37 de orașe din Franța până în 2023.

Prin noua lor colaborare, constructorul și partenerul său logistic fac această abordare cu un pas mai departe și își combină cunoștințele pentru a dezvolta un camion urban electric nou-nouț de 16 tone, la un cost comparabil (TCO2) cu cel al unui vehicul diesel. Aceasta este o condiție prealabilă pentru adoptarea pe scară largă a unităților de putere alternative.

Mulțimită colaborării încă din etapa de proiectare, acest vehicul (cu numele de proiect: Oxygen) va face posibilă integrarea tuturor cerințelor și exigențelor livrării urbane. Va face posibilă eliminarea poluării, dar și integrarea unor sisteme active și pasive care protejează ceilalți participanți la trafic, fie ei bicicliști sau pietoni, pentru o mai bună coexistență pe drumurile orașelor.

Related posts