Renault şi Plug Power vor dezvolta vehicule comerciale uşoare care vor funcţiona cu hidrogen

Renault şi compania specializată în hidrogen Plug Power vor dezvolta vehicule comerciale uşoare care vor funcţiona cu hidrogen (LCV), transmite Reuters.

Companiile au semnat un memorandum de înţelegere pentru a lansa o firmă mixtă în condiţii de egalitate, cu sediul în Franţa, până la sfârşitul lunii iunie, vizând o cotă de peste 30% din piaţa vehiculelor LCV alimentate cu pile de combustie din Europa, se arată într-un comunicat comun.

Informaţia a dus la creşterea acţiunilor Plug Power cu aproximativ 16%, la un maxim al mai multor ani, de 62,65 de dolari pe unitate.

La sfârşitul anului 2019, acţiunile Plug Power erau tranzacţionate la puţin mai mult de 3 dolari. Acţiunile Renault au crescut cu puţin peste 2%.

Compania mixtă va combina capacităţile de producţie a vehiculelor Renault cu cunoştinţele de fabricare a pilelor de combustie şi a sistemului de hidrogen ale Plug Power, înfiinţând un centru de producţie în Franţa, pentru integrarea în platformele LCV.

Centrul va furniza, de asemenea, sisteme de alimentare cu hidrogen. Plug Power, care are o valoare de piaţă de peste 25 de miliarde de dolari, afirmă că a desfăşurat peste 40.000 de sisteme de pile de combustie pentru e-mobilitate, mai mult decât oricine altcineva din lume, şi a devenit cel mai mare cumpărător de hidrogen lichid.

Renault, cu o valoare de piaţă de peste 13 miliarde de dolari, a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule în 134 de ţări în 2019. Grupul are 40 de fabrici şi peste 180.000 de angajaţi. Santander a acţionat drept consultant financiar unic al Plug Power.

Related posts