PEUGEOT Rifter – utilitara de familie

Noul MPV PEUGEOT Rifter a primit un design atrăgător. Mașina a venit cu noi într-o versiune de echipare dedicată mai degrabă fanilor utilitarelor.

De această dată am testat varianta Active, o versiune de echipare corectă cu suficiente dotări pentru a face din această mașină spațioasă una foarte utilă, mai ales la muncă.
Modelul este echipat cu motorul 1.5 HDi de 100 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte. Noul Rifter este o mașină destul de stabilă și, datorită ansamblului motor cutie, și destul de sprintenă. Economia de combustibil este una bună, chiar dacă în marea majoritate a condusului pentru acest test s-a desfășurat mai ales pe autostradă.
În interior este suficient de mult spațiu pentru toți pasagerii. Spațiul destinat bagajelor este și el impresionant. MPV-ul se adaptează la aproape orice misiune. Luneta se poate deschide, 5 sau 7 locuri, 3 scaune spate individuale pliabile cu functie Magic Flati, spațiu de încărcare de la 775 până la 3.500 litri, acoperis Zénith cu numeroase spații de depozitare: cu adaptabilitatea sa inteligentă, noul PEUGEOT Rifter nu va duce niciodată lipsa de spațiu și organizare a acestuia.
Conectivitatea se face prin sistemul PEUGEOT i-Cockpit. Prin acesta descoperi o experiență de condus mai simplă și comodă datorită volanului compact implementat pe toate modelele Peugeot, a head-up display-ului si ecranului central mare, de 8 inch. Pe Rifter GT Line mai regăsim navigație 3D, sistemul Mirror Screen, dar și un sistem de încărcare wireless a telefonului.
Noul PEUGEOT Rifter oferă sisteme de asistență la condus de ultimă generație, inclusiv sistem de asistență pe autostradă, un sistem de tip lane asisst și frânare de urgență, printre altele.

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi Active
0-100 km/h: 12,5 secunde
Viteza maximă: 170 km/h
Cilindree (cmc): 1.499
Putere (CP): 100 la 3.500 rpm
Cuplu maxim: 250 Nm la 1.750 rpm
L/l/î: 4.753 / 2.107 / 1.882
Masă proprie: 1.431 kg
Volum portbagaj (l): 775
Consum mediu: 5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: manuală, 5 trepte

Related posts