Peugeot a prezentat noul e-PARTNER

Peugeot se numără printre primii constructori auto din Europa care oferă o gamă completă de vehicule electrice, confirmându-și astfel ofensiva în acest segment. Cel mai recent produs din această gamă este e-PARTNER, alături de noul PEUGEOT e-EXPERT (desemnat International VAN of The Year 2021) și PEUGEOT e-BOXER.

Ca urmare a succesului comercial înregistrat de-a lungul generațiilor și a numeroaselor premii câștigate, inclusiv titlul International VAN of The Year în 2019, PEUGEOT PARTNER a fost produs în 2 000 000 de exemplare și vândut în peste 100 de țări de la lansarea modelului, în 1996.
Lider pe piața europeană de la lansarea sa în 2018, PEUGEOT PARTNER este disponibil acum în versiune 100% electrică. Noul PEUGEOT e-PARTNER va fi comercializat în Europa începând cu a doua jumătate a
anului 2021. Facilitatea de producție se află în Spania, la Vigo.
e-PARTNER va avea o autonomie de până la 275 km în ciclul WLTP (valoare în curs de omologare). Vine cu 2 versiuni de lungime (Standard și Lung), 2 tipuri de caroserie, Furgon (până la 3 locuri) și Cabină aprofundată (până la 5
locuri), o capacitate de remorcare de până la 750 kg, o sarcină utilă de până la 800 kg și cu un volum de încărcare de până la 4.4m³, identic cu cel oferit de versiunea termică.
Peugeot e-Partner oferă un spațiu de lucru ce facilitează activitatea de zi cu zi, un design puternic, tehnologii
inedite, precum PEUGEOT digital i-Cockpit® și permite accesul nerestricționat în centrul orașelor.

Piața segmentului de utilitare compacte din Europa reprezintă peste 613 000 de vehicule pe an în 2019, iar Peugeot Partner și-a crescut constant cota de piață, de la lansarea sa în 2018.
Având în vedere că aproximativ 80% din șoferii de vehicule comerciale conduc în medie mai
puțin de 200 km pe zi, o versiune electrică pentru PEUGEOT PARTNER este o alegere
evidentă, aceasta fiind motivată și de accesul cu tot mai multe restricții în centrele orașelor –
în multe dintre ele fiind permise doar vehiculele 100% electrice.
Bazat pe platforma modulară multi-energie EMP2 (Efficient Modular Platform), ePARTNER are un motor 100% electric cu o putere maximă de 100 kW și un cuplu maxim de 260 Nm disponibil încă de la pornire pentru o reactivitate imediată, fără vibrații, zgomot, fără schimbări de trepte de viteză, miros și, desigur, fără emisii de CO2. Sistemul de propulsie electrică este similar cu cel utilizat de noul e-EXPERT, fiind însă modificată cutia de viteze, pentru a răspunde constrângerilor legate de capacitatea de încărcare a vehiculelor comerciale.
Ambele versiuni (Standard și Lung) echipate cu baterie litiu-ion (18 module) de 50 kWh permit o autonomie de până la 275 km, în funcție de versiune și de profilul conducătorului auto.
Conectată la circuitul de transfer de căldură al habitaclului, reglarea termică a bateriei permite reîncărcarea rapidă, o autonomie optimizată și o durată de viață sporită.
Două tipuri de încărcătoare de bord sunt disponibile pentru a se potrivi tuturor tipurilor de utilizare și tuturor soluțiilor de încărcare ale clienților, un încărcător monofazat de 7.4 kW (dotare standard) și un încărcător trifazat de 11 kW (dotare opțională). Clienții pot încărca Noul Peugeot e-Partner la o priză standard, o priză de mare putere, un Wall Box sau o stație de încărcare rapidă.
Modurile de încărcare sunt flexibile și adaptate la fiecare situație zilnică. Sunt posibile mai multe tipuri de încărcare, la domiciliu, la locul de muncă sau la stațiile publice de încărcare.
▪ De la o priză standard (8A), pentru o încărcare completă în 31h,
▪ De la o priză de mare putere (16A), pentru o încărcare completă în 15h,
▪ De la un Wall Box de 7.4 kW: încărcare completă în 7h30 cu încărcătorul de bord monofazat (7.4 kW),
▪ De la un Wall Box de 11 kW: încărcare completă în 5 ore cu încărcătorul trifazat
(11 kW),
▪ De la o stație de încărcare rapidă: reglarea temperaturii bateriei permite utilizarea stațiilor de încărcare de 100 kW și încărcarea a 80% din baterie în 30 de minute.

Related posts