PepsiCo intenţionează să folosească 100 de camioane electrice Tesla Semi în 2023

PepsiCo intenţionează să folosească 100 de camioane electrice Tesla Semi în 2023, pentru a face livrări către clienţi precum Walmart şi Kroger, a declarat vicepreşedintele companiei, Mike O’Connell, pentru Reuters.

PepsiCo, care a comandat camioanele mari în 2017, le cumpără ”direct” şi, de asemenea, îşi modernizează fabricile, inclusiv instalând patru standuri de încărcare pentru vehicule Tesla, de 750 de kilowaţi, atât la Modesto, cât şi la Sacramento, din California, a declarat vicepreşedintele PepsiCo, Mike O’Connell, într-un interviu.

O subvenţie de stat de 15,4 milioane de dolari şi o subvenţie federală de 40.000 de dolari per vehicul ajută la compensarea unei părţi a costurilor.

”Este un punct de plecare excelent pentru electrificare. Ca orice tehnologie timpurie, stimulentele ne ajută să construim programul”, a spus O’Connell, care supraveghează flota de vehicule a companiei, a spus el, adăugând că au fost ”multe” costuri de dezvoltare şi infrastructură.

PepsiCo este prima companie care a experimentat cu Tesla Semi, alimentat de baterii, ca o modalitate de a reduce impactul asupra mediului.

United Parcel Service şi compania de livrare de alimente Sysco au rezervat, de asemenea, camioanele, în timp ce retailerul Walmart testează alternative.

Related posts