Noul film din seria Live Test de la Volvo Trucks, „The Flying Passenger”

„The Flying Passenger” marchează încă o premieră mondială pentru Volvo Trucks. În cel mai recent film din seria Live Test, un autocamion Volvo FH tractează un parapantist printr-o trecătoare montană din Croația în cadrul unei cascadorii de precizie.

Șoferul autocamionului trebuie să mențină o viteză de croazieră ridicată pentru ca parapantistul să rămână în aer. Testul evidențiază performanța lanțului cinematic unic de la Volvo Trucks, ce include I-Shift Dual Clutch.

Volvo Trucks revine cu încă un film spectaculos din seria Live Test. Pe parcursul unei călătorii incredibile, autocamionul Volvo FH tractează un parapantist pe deasupra unui drum sinuos de munte, precum și prin spaţiul de sub un pod. Trecerea prin spațiul îngust necesită extrem de multă precizie din partea șoferului, o viteză de croazieră constantă, fără nicio greşeală. Testul a fost conceput pentru a demonstra manevrabilitatea și performanța lanțului cinematic unic de la Volvo Trucks, ce include I-Shift Dual Clutch, ce permite o performanță excelentă, oferind totodată un consum de combustibil considerabil redus.

„Condusul în trepte de viteză superioare și asigurarea schimbării line a treptelor de viteză sunt factori importanți pentru eficiența consumului de combustibil. I-Shift Dual Clutch permite un condus lin, menținând treptele de viteză superioare și turații reduse”, explică Staffan Wendeberg, Product Manager pentru Volvo FH la Volvo Trucks.

În plus, cutia de viteze unică are un impact major asupra productivității. I-Shift Dual Clutch oferă schimbări ale treptelor de viteză fără întreruperea transmiterii cuplului, atunci când acestea se produc în condiţii de drum dificile.

„Pentru clienții noștri, respectarea termenelor de livrare și menținerea unui consum de combustibil redus, chiar dacă se conduce în rampă și pe drumuri sinuoase, sunt elemente esențiale pentru succes. Acest test reprezintă o ocazie perfectă de a pune la încercare lanțul nostru cinematic, recent îmbunătăţit. „The Flying Passenger” ilustrează într-un mod extrem de concret și vizual ce înseamnă performanța și manevrabilitatea de la Volvo Trucks”, spune Claes Nilsson, Președintele Volvo Trucks.

„The Flying Passenger” este cel mai recent film din seria Live Test de la Volvo Trucks. Printre succesele de talie mondială apărute anterior se numără „The Epic Split”, „The Hamster Stunt” și „Look Who’s Driving”. În total, seria Live Test a avut peste 100 de milioane de vizionări pe YouTube.

Testul a fost filmat în Alpii Dinarici din Croația, pe drumuri cu circulație închisă și sub strictă supraveghere.

Date despre lanțul cinematic îmbunătăţit de la Volvo Trucks:

Actualizări aduse motoarelor Euro 6

Câteva actualizări aduse motorului Euro 6 (13 litri, sistem de tip common rail):
– sistem de injecție de tip common rail pentru toate nivelurile de putere;
– compresie îmbunătățită pentru motoarele D13 de 420 și 460 CP;
– turbocompresor nou optimizat pentru motoarele D13 de 500 și 540 CP;
– fricțiune internă redusă;
– software și unitatea de comandă a motorului actualizate;
– greutate redusă a motorului.

Cutia de viteze Volvo Trucks I-Shift Dual Clutch
– transmisia I-Shift Dual Clutch menține furnizarea cuplului în timpul schimbării treptelor de viteză;
– sistemul complet automatizat de schimbare a treptelor de viteză oferă un condus extrem de confortabil, cu un consum eficient de combustibil;
– pachetele software adaptează schimbările treptelor de viteză la condițiile curente;
– posibilitatea schimbării manuale a treptelor de viteză;
-greutate redusă datorită designului compact și carcasei din aluminiu.

Despre test:
– testul a fost filmat pe parcursul câtorva zile, în Croația;
– autocamionul folosit pentru test a fost un Volvo FH echipat cu motor D13 actualizat și cutie de viteze I-Shift Dual Clutch;
– șoferul din „The Flying Passenger” este Louise Marriott, din Noua Zeelandă;
– pilotul parapantei din „The Flying Passenger” este Guillaume Galvani ,din Franța;
– aceasta este prima cascadorie din lume în care apar un autocamion și un parapantist. De asemenea, este pentru prima dată când un autocamion a tractat un parapantist printr-un tunel.

Volvo FH Dual Clutch
Volvo FH Dual Clutch
Volvo
Volvo
Volvo
Volvo
Volvo
Volvo
Volvo
Volvo

volvo_019_louise_driver_lowres

Related posts