Ford dezvăluie versiunile Black Edition și Sport pentru Transit și Tourneo Custom

Ford a dezvăluit noile versiuni exclusiviste ale vehiculului comercial de o tonă Transit Custom. Noul Transit Custom Black Edition oferă patru combinații de culori, care includ plafon, capace de oglindă, scuturi de protecție și bandouri laterale contrastante, alături de jante negre din aliaj de 17inci, cu un design unic.

Furgoneta Transit Custom Sport, foarte populară, cu dungile duble caracteristice de pe capotă, este de asemenea disponibilă acum într-o gamă mult mai largă de tipuri de caroserie. Acum, clienții versiunii Sport pot alege modele de van-uri, kombi și microbuz, cu ampatament scurt sau ampatament lung; în plus, cel mai nou microbuz Tourneo Custom poate fi comandat cu același pachet Sport.

Cererea pentru modele Transit distinctive, cu alura sportivă, a continuat să crească încă de la lansarea primului model Sport Van, în 2007. În primele 10 luni ale anului 2016, vânzările modelului actual Transit Custom Sport au crescut cu 47 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind vândute 1.800 unități.

Noua serie Black Edition – contraste îndrăznețe, stil sportiv
Disponibilă pentru livrare în primăvara anului 2017, versiunea Transit Custom Black Edition oferă clienților de furgonete un nou aspect exclusivist, doar 1.000 unități fiind disponibile în Europa.

Inspirat de paleta coloristică îndrăzneață, plină de contraste, a autoturismelor Ford de succes – cum ar fi Fiesta și Focus Red and Black Edition- noul model poate fi comandat în culorile Race Red, Deep Impact Blue și Frozen White cu elemente contrastante Jet Black, precum și in combinația Absolute Black și contraste Race Red.

Toate vehiculele Transit Custom Black Edition au șasiu cu ampatament scurt, caroserie de van cu plafon standard și au la bază modelul 290 Trend, fiind dotate cu noul motor diesel 2.0 Ford EcoBlue, de 170 CP, cu transmisie manuală în 6 trepte și reglaje ale trenului de rulare optimizate, preluate de la versiunea Sport.

Versiunea Transit Custom Sport, și mai atrăgătoare

Răspunzând cererii clienților pentru mai multe variante de caroserie și scaune, versiunea Transit Custom Sport este disponibilă acum în opt variante diferite – o extindere semnificativă față de unica variantă, cu ampatament scurt, oferită anterior.

Ca și înainte, versiunea de vârf Sport este caracterizată de un kit de caroserie plin de forță și de un exterior vopsit integral, cu bare de protecție, oglinzi laterale și mânere de uși în culoarea caroseriei, împreună cu bandouri laterale și arcuri de roți reproiectate pentru noua versiune. Aspectul îndrăzneț este completat de noile jante din aliaj de 17 inch, cu un design în două nuanțe, argintiu și negru – sau de jantele opționale din aliaj argintiu de 18 inch – și dungi duble pe capotă, în culori contrastante.

Stilul sportiv este de asemenea subliniat la interior, prin tapițeria parțial din piele – o combinație de material textil în culoarea cositorului și suporturi laterale din piele, de culoare negru cărbune, inclusiv pentru al doilea sau al treilea rând de scaune unde acestea sunt disponibile – și prin cele mai noi tehnologii, cum ar fi pachetul de conectivitate Ford SYNC și camera video pentru vizualizare spate.

Sistemul de propulsie standard combină motorul diesel Ford EcoBlue, de 170 CP, cu transmisia manuală în 6 trepte, dar clienții pot de asemenea să opteze pentru noua transmisie automată SelectShift cu 6 trepte, disponibilă opțional pe patru modele din versiunea Sport.

Toate modelele Sport sunt bazate pe versiunea Transit Custom 290, cu dinamica de conducere optimizată suplimentar prin caracteristici speciale ale trenului de rulare, care îmbunătățesc răspunsul sistemului de direcție, manevrabilitatea și ținuta de drum, oferind o senzație sporită de responsivitate și agilitate.

În comparație cu un vehicul standard, ruliul este redus prin intermediul unui lonjeron frontal mai gros și prin adăugarea unei bare anti-ruliu și în spate. Pe modelele tip van, această dotare este combinată cu arcuri spate mai moi, pentru creșterea confortului atunci când vehiculul nu este încărcat, împreună cu un reglaj special al amortizoarelor (inclusiv reglaje mai dure pe spate) pentru un control îmbunătățit al direcției și ținutei de drum. Furgonetele kombi și cele cu cabină dublă beneficiază de reglaje diferite ale arcurilor și amortizoarelor, optimizate pentru manevrabilitate și confortul pasagerilor din spate.
Gama extinsă Transit Custom Sport este acum disponibilă pentru comenzi, cu livrare în primăvara anului 2017.

Microbuzul Tourneo Custom– cu opțiuni Sport, Auto și Suspensie pneumatică spate
În premieră, versatilul și încăpătorul microbuz Ford Tourneo Custom este acum disponibil în versiunea Sport, oferind atât clienților persoane fizice cât și clienților de flotă un exterior cu aspect mult mai dinamic și un interior elegant, cu tentă sportivă.

Versiunea Sport are la bază modelul Tourneo Custom Titanium și poate fi comandată ca vehicul de 8 locuri (in variante cu ampatament scurt sau lung) și motorul diesel Ford EcoBlue de 170 CP. Îmbunătățirile de la exterior și din interior sunt aceleași și la modelul echivalent Transit Custom.

Și cel mai nou model Tourneo Custom este disponibil, acum, cu importante noi dotări și tehnologii, printre care noua transmisie automată în 6 trepte SelectShift, promptă și cu schimbări line, un sistem de suspensii pneumatice spate unic în această clasă, care asigură o rulare stabilă, controlată și suplă într-o gamă largă de condiții de încărcare, precum și noi jante din aliaj de 17-inch, pentru manevrabilitate mai mare și o mai bună performanță de frânare.

Transit Custom și Tourneo Custom cu noul motor diesel Ford EcoBlue
În cursul acestui an Ford a lansat motorul diesel de ultimă generație Ford EcoBlue, pe modelele Transit Custom și Tourneo Custom, oferind beneficii semnificative din punct de vedere al costurilor de utilizare și al performanței, cu o eficiență a consumului de combustibil îmbunătățită cu până la 13% și un cuplu motor la turații mici mărit cu până la 20%.

Noi tehnologii avansate de asistare a șoferului, disponibile pe cele două modele, includ:
– Sistem de asistență la frânarea de urgență ”Pre-Collision Assist” – primul sistem disponibil în acest segment care include tehnologia de detectare a pietonilor – care reduce gravitatea unor coliziuni frontale cu vehicule și pietoni, sau are ajută șoferii să evite complet unele impacturi
– Un sistem electronic de control al stabilității îmbunătățit, care oferă un set de funcții optimizate pentru îmbunătățirea stabilității vehiculului în condiții extreme de rulare, incluzând stabilizarea la vând lateral – un sistem nou care acționează frânele pe o parte a vehiculului, pentru a reduce efectul palelor bruște de vânt în timpul deplasării.

Related posts