Menține în condiții bune “partenerul” tău de drum în sezonul cald

Pentru majoritatea proprietarilor de autovehicule utilitare, acestea sunt esențiale pentru afacerea lor, iar renunțarea la drum din cauza unor probleme de mentenanță reprezintă o pierdere semnificativă a câștigurilor.

Păstrarea în bune condiții și întreținerea regulată a camionetelor pot ajuta la prevenirea călătoriilor inutile și costisitoare la mecanic.
O camionetă este un instrument esențial pentru o afacere. Indiferent de tipul de activitate pe care îl exercitați, fie aveți un business de transport persoane, fie livrări de marfă sau colete, este clar că mașina este inima afacerii dvs.
Există câteva sarcini de bază de întreținere pe care le puteți efectua pentru a menține autovehiculul utilitar în bună stare de funcționare, ele sunt esențiale pentru a păstra mașina în cele mai bune condiții.
Întreținerea corespunzătoare va menține camioneta pregătită de drum și aptă de muncă mai mult timp!

# 1 – Întreținerea anvelopelor

Anvelopele sunt singura parte a mașinii care vine în contact cu drumul, menținerea lor în stare excelentă de drum este o cerință esențială pentru a vă menține pe dumneavoastră și pe ceilalti participanți la trafic în siguranță. Înainte de a începe orice călătorie, ar trebui să faceți o scurtă plimbare pentru a verifica starea fiecărei anvelope.

Încercați să vedeți dacă există denivelări, tăieturi în peretele lateral, piulițe lipsă sau neasigurate. Dacă observați oricare dintre aceste lucruri, ar trebui să înlocuiți imediat anvelopa.

Pe lângă efectuarea unei inspecții vizuale pentru a vedea dacă fiecare anvelopă are suficient aer, este necesar să verificați în mod regulat presiunea pneurilor, cel puțin o dată la două săptămâni.

Pentru a afla presiunile corecte ale anvelopei pentru autoturismul dumneavoastră puteți consulta manualul producătorului. Odată ce cunoașteți presiunile corecte ale anvelopei, puteți utiliza fie un indicator al presiunii în anvelope pentru a verifica nivelul curent, fie direct într-un service auto specializat dotat cu o mașină de presiune a aerului pe care o puteți seta la nivelul PSI corect.

O anvelopă umflată mai puțin decât este nevoie cauzează uzură și deteriorare inegală, astfel încât acestea trebuie înlocuite mai devreme decât în mod obșnuit. În plus, este nevoie de mai multă energie și, prin urmare, combustibil, pentru a le conduce, reducând astfel eficiența combustibilului. Pe de altă parte, este mai probabil ca o anvelopă umflată prea mult să explodeze.

Când verificați presiunea anvelopelor, este o ocazie perfectă de a vă asigura că fiecare anvelopă are suficientă grosime. Minimul legal este de 1,6 mm, dar este recomandat să aveți în jur de 3 mm pentru o performanță mai bună.

Este de asemenea indicat ca la 10.000 km parcurși să faceți o verificare a geometriei roților la un service specializat pentru a vedea exact starea de sănătate a anvelopelor.

Echilibrarea corectă a anvelopelor dvs. poate duce la o durată lungă de viață a acestora și poate îmbunătăți eficiența combustibilului. În noul sezon, acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a vă verifica anvelopele de uzură și gândiți-vă dacă trebuie schimbate cu un set nou de anvelope de vară.

# 2 – Schimbare uleiuri

Asigurați-vă că motorul, bateria și alte componente funcționează corect, și vizitați ori de câte ori este nevoie un mecanic calificat pentru o revizie tehnică profesională. Cu toate acestea, vă puteți menține componentele mașinii în stare bună făcând singur o serie de sarcini simple. Puteți verifica sub capotă eventuale scurgeri, puteți completa și uleiul, lichidul de răcire, lichidul de servodirecție, lichidul de frână și lichidul de spălare a parbrizului. Pentru a găsi rezervorul corect pentru fiecare lichid, consultați manualul producătorului.

Odată ce sunteți fericiți că toate lichidele se află la un nivel optim, puteți trece la baterie. În primul rând, verificați doar starea terminalelor și a cablurilor pentru orice semne îngrijorătoare, cum ar fi fisuri, pauze sau reziduur. Dacă observați oricare dintre aceste lucruri, duceți camioneta la un mecanic înainte de a rămâne blocați pe șosea cu o camionetă care nu mai pornește.

# 3 – Întreținerea farurilor

Este o cerință legală de a avea toate farurile de pe mașină în stare de funcționare. În timpul unei plimbări de rutină, ar trebui să încercați toate farurile pentru a testa dacă funcționează corect.

Dacă observați un far care nu funcționează, trebuie să înlocuiți becul. Dacă acest lucru nu remediază problema, este probabil ceva în neregulă cu cablurile, astfel încît vehiculul trebuie dus la un service pentru a inspecta și remedia defecțiunea.

# 4 – Întreținerea parbrizului

Vizibilitatea șoferului este imperativă indiferent de vehicul. Odată ce ați verificat nivelul lichidului de spălare a parbrizului, puteți testa dacă mecanismul funcționează corect. Duzele trebuie să acopere parbrizul cu un procent mare de lichid astfel încât ștergătoarele să poată curăța suprafața în mod eficient.

În cele din urmă, ar trebui să verificați dacă există crăpături pe parbriz. Până și cele mai mici crăpături pot cauza un dezastru, parbrizul spărgându-se în totalitate de la orice lovitură cu vreun rest de pe șosea.

# 5 – Întreținerea interioară și exterioară

Este recomandat să vă spălați camioneta cel puțin o dată pe lună pentru a evita deteriorarea permanentă sau murdărirea vopselei.

Păstrarea exteriorului curat va ajuta, de asemenea, la reducerea posibilei rugine care poate apărea. Cu toate că nu vă va ajuta să funcționeze mai bine, un exterior curat oferă imaginea profesională pe care doriți să o proiectați clienților existenți și viitori.

În mod similar, având un interior îngrijit, lipsit de gunoi și hârtii aruncate, denotă că vă interesează aspectul dvs. personal și percepția afacerii dvs. Păstrarea zonei de încărcare organizată vă va ajuta să fiți mai eficient la locul de muncă.

Acestea sunt doar câteva din lucrurile simple pe care le puteți face singuri fără ajutorul vreunui specialist, pentru a întreține în condiții optime camioneta, însă în cazul unor avarii care trec de competența dvs. mergeți la un service auto pentru o părere profesională.

 

Related posts