Kia prezintă noi tehnologii pentru vehiculele militare la expoziția IDEX 2021

Kia Corporation a expus două prototipuri de vehicule tactice ușoare de apărare la expoziția IDEX 2021 (International Defense Exhibition & Conference) din UAE (Emiratele Arabe Unite), cea mai mare expoziție internațională de tehnologie militară din Orientul Mijlociu și Africa.

Kia a furnizat vehiculele sale tactice ușoare armatei sud-coreene din 2016, devenind etalonul pentru calitatea vehiculelor din sistemul de apărare al țării. Noul concept Light Tactical Cargo Truck cu patru locuri în habitaclu expus la expoziția IDEX adoptă un design îndrăzneț, impunător și a este dotat în partea posterioară cu un modul pentru transportul trupelor și armamentului lor. Kia se așteaptă ca impactul vizual și polivalența prototipului să stimuleze cererea suplimentară pentru vehiculele sale militare.

Împreună cu conceptul Light Tactical Cargo Truck, Kia expune la IDEX și șasiul fără caroserie al vehiculului. Fără caroserie, șasiul gol prezintă trenul de rulare, sistemul de propulsie și structura de bază a vehiculului, oferind o privire asupra scalabilității platformei ca bază pentru o gamă de vehicule blindate. Kia dezvoltă în permanență vehicule bazate pe șasiu fără caroserie, pentru preferințele eclectice ale clienților din întreaga lume.

Ik-tae Kim, vicepreședinte al Diviziei pentru vehicule speciale Kia, a declarat: „Participarea noastră la IDEX 2021 este o oportunitate de a promova cele mai noi progrese ale Kia în proiectarea viitoarelor vehicule militare. Ambele prototipuri expuse au fost dezvoltate să fie foarte flexibile și durabile, dispunând de capacitatea de a fi utilizate în unele dintre cele mai dure medii din lume. ”

Implicarea Kia la IDEX este cea mai mare de până în prezent, regiunea fiind văzută ca o piață cheie a vehiculelor militare strategice. Kia a participat pentru prima dată la IDEX în 2015, spațiul expozițional din acest an fiind împărțit cu afiliatul Kia, Hyundai Rotem Co.

Kia Light Tactical Cargo Truck
Kia a dezvoltat conceptul Light Tactical Cargo Truck în strânsă cooperare cu Defense Acquisition Program Administration. Șasiul modular al vehiculului a permis oferirea de versiuni standard și cu ampatament mare alături de versiuni blindate și ne-blindate, în scopuri precum comandă tactică și recunoaștere, platformă cu armament instalat, observarea țintei și multifuncțional.

Diferențiat prin designul său unic, vehiculul Light Tactical Cargo Truck cu patru locuri a fost optimizat pentru utilizarea de către forțele militare, oferind mobilitate superioară, durabilitate remarcabilă și un nivel ridicat de funcționalitate. Designul ampatamentui lung ne-blindat are o suprastructură care poate fi adaptată pentru a fi montate diferite componente, cum ar fi o cutie de marfă, un atelier mobil sau un centru de comunicații. Vehiculul poate transporta, de asemenea, zece soldați complet înarmați și până la trei tone de marfă în compartimentul din spate al vehiculului.

Vehiculul Kia Light Tactical Cargo Truck este propulsat de un motor diesel Euro 5 ce oferă 225 CP, cu puterea trimisă tuturor celor patru roți prin intermediul transmisiei automate cu 8 trepte de ultimă generație. Camionul are, de asemenea, un sistem de suspensie independent, aer condiționat, un diferențial cu alunecare limitată, anvelope run-flat și un sistem de interferențe electromagnetice.

Related posts