Iveco și Nikola inaugurează o unitate de producție în Ulm, Germania

Parteneriatul dintre producătorul global de vehicule comerciale și grupul din SUA specializat în camioane grele de clasă 8 cu emisii zero și soluții energetice aferente este pe cale să-și înceapă călătoria de producție în Ulm, Germania.

Un nou capitol din povestea transportului durabil al companiilor Iveco și Nikola Corporation a pornit astăzi la Ulm, Germania, întrucât fabrica dedicată camioanelor electrice grele Nikola Tre a fost dezvăluită publicului, gata să înceapă producția până la sfârșitul anului. Primele modele Nikola Tre produse aici vor fi livrate unor clienți selectați din Statele Unite în 2022. În plus față de modelul de producție a vehiculului electric-baterie (BEV), următoarea evoluție a acestei platforme modulare pentru sarcini grele a fost, de asemenea, expusă pe public sub forma prototipului vehiculului electric cu pile de combustibil (FCEV) al Nikola Tre. Acest model ulterior va intra în producție în Ulm până la sfârșitul anului 2023.

Pe o suprafață de 50.000 de metri pătrați, din care 25.000 sunt acoperiți, instalația de producție Ulm prezintă un proces final de asamblare care a fost conceput pentru vehiculele „născute electric”. Acest site, și prima fază a industrializării, reprezintă investiții comune ale Iveco și Nikola și implică un proiect de 160 de furnizori în proces de la început până la sfârșit. Se anticipează că linia de producție va fi capabilă să fabrice aproximativ 1.000 de unități pe tură pe an și se așteaptă să facă o creștere progresivă în următorii ani. Site-ul este de așteptat să funcționeze în conformitate cu principiile programului World Class Manufacturing, cu scopul de a realiza zero deșeuri, zero accidente, zero eșecuri și zero stocuri, confirmat de caracteristicile sale cheie, care includ managementul complet al magazinului digital conceput pentru a garanta 100% trasabilitate și operații fără hârtie.

Conceput și proiectat ca o soluție de transport sigură, fiabilă și de înaltă performanță, cu emisii zero, Nikola Tre contribuie la schimbarea sectorului. Bazat pe platforma camionului IVECO S-WAY cu punte electrică co-proiectată și produsă de FPT Industrial, acesta dispune de tehnologia avansată Nikola de electricitate și celule de combustibil, împreună cu componentele cheie furnizate de Bosch. Împreună, echipele au proiectat o platformă modulară capabilă de celule de combustibil, precum și tehnologie de propulsie a bateriei. Lansarea mai întâi a tehnologiei bateriei va conduce la maturitatea platformei subiacente înainte de a adăuga celula de combustibil ca tehnologie de extindere a gamei.

Related posts