Guvernul pregăteşte o OUG pentru protejarea clienţilor City Insurance, dacă se va ajunge la falimentul companiei

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că se lucrează la două OUG în domeniul asigurărilor, precizând că documentele sunt în circuitul de avizare. Primul vizează preţurile RCA-urilor, în contextul creşterii preţurilor, iar al doilea document vizează situaţia de la City Insurance care ar putea intra în faliment.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, dacă se au în vedere măsuri în domeniul asigurărilor, după situaţia City Insurance care ar putea intra în faliment.

”Sunt două OUG în avizare. Am discutat şi astăzi cu Consiliul Concurenţei (…) Ar trebui să fie pe masa Guvernului săptămâna viitoare. O OUG care se referă la preţuri şi una care se referă la această situaţie cu City Insurance, dacă se ajunge acolo”, a precizat premierul.

Acesta a explicat că se caută soluţii astfel încât clienţii asiguratorului City Insurance să nu rămână fără a le fi plătite solicitările: ”Pentru a ne asigura că oamenii nu vor se va ajunge să aibă un claim şi nu va fi plătit, să se plătească banii din fondul de garantare. Dacă se întâmplă ceva că toţi clienţii sunt protejaţi”.

Liderul pieţei asigurărilor RCA – City Insurance – este la un pas de faliment, situaţia afectând milioane de clienţi. ÎN plus, preţurile RCA au crescut semnificativ în ultima lună.

Related posts