IVECO, Plus, dm și DSV încep un program pilot de conducere automatizată în Germania

IVECO, marca de vehicule comerciale a Iveco Group, și Plus au anunțat astăzi, împreună cu dm-drogerie markt, cea mai mare companie de vânzare cu amănuntul de produse de îngrijire personală și a locuinței din Europa, și DSV, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de transport și logistică din lume, începerea proiectului pilot  de camioane semi-automate în Germania.

După mai multe luni de testare riguroasă și validare, programul va utiliza un nou design de producție al autocamionului IVECO S-Way echipat cu software-ul Plus de conducere  automatizată, PlusDrive®, supervizat de șofer. Acest lucru aduce IVECO S-Way echipat cu PlusDrive cu un pas mai aproape de începerea producției de serie.

Testul se desfășoară pe ruta dintre centrul de distribuție dm din Waghäusel și centrul de distribuție DSV din Gernsheim. În prima fază, șoferii de la IVECO vor efectua testul și vor fi însoțiți de șoferii DSV în cadrul procesului de instruire.

Prin livrarea de mărfuri pentru un client expeditor, programul va permite colectarea de date cât mai reale,  din activitatea curentă privind beneficiile operaționale ale IVECO S-Way cu PlusDrive. Beneficiile demonstrate în cadrul altor  procese de implementare  a PlusDrive  de către clienți la nivel global includ reducerea oboselii șoferilor, îmbunătățirea siguranței rutiere și creșterea eficienței consumului de combustibil, care la rândul său reduce și emisiile de carbon. Toți acești factori conduc, în cele din urmă la o reducere a costului total de proprietate pentru flote.

Programul va valida, de asemenea, nivelul de maturitate al ultimei generații IVECO S-Way echipat cu PlusDrive, care a fost optimizată pentru producția de serie și furnizarea de funcții de conducere automată de înaltă performanță. În designul optimizat, au fost integrați senzori de înaltă performanță, iar lidar este opțional pentru sistemul de percepție centrat pe câmpul de pe PlusDrive. PlusDrive continuă să ofere funcții de conducere automatizată, de centrare pe banda de circulație, manevrabilitate în intersecții, fuziuni pe bandă, schimbări de bandă inițiate de șofer sau sugerate de sistem, asistență în ambuteiaje și ghidare, toate sub supravegherea șoferului.

DSV și dm-drogerie markt lucrează în parteneriat din 1986 și dezvoltă împreună, de ani de zile, soluții avansate în cadrul lanțurilor lor de aprovizionare. În 2021, DSV și dm au semnat împreună o declarație de intenție pentru a promova în continuare proiecte inovatoare și durabile. Prin testarea acestei tehnologii, ambele companii își consolidează încă o dată parteneriatul de succes în dorința comună de inovare și orientare spre viitor.

DSV și dm sunt primele companii din Germania care testează soluția de asistență semi-autonomă a șoferului pentru camioane în Europa.

„Demararea acestui proiect va aduce o contribuție semnificativă la confortul și siguranța șoferilor și va garanta că lanțurile noastre de aprovizionare funcționează mai facil și cu un plus de  fiabilitate. Scopul nostru inițial în ceea ce privește acest camion cu tehnologie ce permite automatizarea este de a lucra cu partenerii noștri pentru a obține informații relevante despre potențialul pe care utilizarea acestor camioane îl oferă pentru dm în operațiunile curente”, a declarat Christian Bodi, Managing Director dm responsabil cu logistica.

„Un viitor în care ne dorim să reducem amprenta de carbon necesită inovații tehnologice diferite pentru situații de utilizare diferite. Suntem încântați să începem acest proiect pilot, astfel încât să putem evalua prin propriile noastre date și operațiuni modul în care camioanele automatizate de ultimă generație de la IVECO și Plus se pot integra în viitoarea noastră flotă de opțiuni de transport durabile”, a declarat Peter Matthiesen, Senior Director, Head of Group Innovation and Truck Technology la DSV.

Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer, Iveco Group, a declarat: „Datele și feedback-ul  colectat de la partenerii noștri sunt esențiale pentru a ne ajuta să creăm produse inovatoare și durabile pe care clienții le apreciază. Colaborarea noastră cu dm, DSV și Plus la acest program pilot ne aduce mai aproape de realizarea unor vehicule comerciale extrem de automatizate, bazate pe inovație și cu siguranță sporită. Suntem încântați să contribuim la îmbunătățirea flotelor de camioane ale partenerilor cu potențialul fără precedent al acestor vehicule de nouă generație.”

„Această nouă etapă în procesul de producție al modelului S-Way echipat cu PlusDrive a rezultat din colaborarea strânsă și continuă dintre echipele Plus și IVECO. Suntem încântați să demonstrăm capacitățile și maturitatea software-ului nostru de conducere autonomă în acest program pilot pentru DSV și dm și să începem să ne pregătim pentru producția de serie”, a adăugat Shawn Kerrigan, Chief Operating Officer și Co-Fondator la Plus.

Related posts