Goodyear lansează gama de anvelope Fuelmax Endurance

Goodyear a anunțat lansarea unei noi linii de produse versatile și eficiente din punct de vedere a consumului de combustibil, numită Fuelmax Endurance. Această gamă de anvelope de direcție și tracțiune reprezintă o soluție inovatoare pentru companiile de transport și logistică care operează atât pe autostrăzi, cât și pe drumurile secundare sau naționale, denumite aplicații inter-regionale.


Noua gamă va ajuta mii de flote și producători europeni de camioane în a reduce amprenta de carbon prin combinarea nivelurilor de eficiență a combustibilului cunoscute în aplicațiile pe distanțe lungi, cu durabilitatea, tracțiunea și randamentul kilometric necesare pentru a circula pe drumurile secundare și naționale. Compania declară că noua gamă de produse este cea mai versatilă pe care a produs-o vreodată și
subliniază că toate dimensiunile au etichetă B în ceea ce privește consumul de combustibil1, oferind în același
timp performanțe de top în aplicațiile inter-regionale.

Sustenabilitatea este un domeniu cheie pentru diferitele părți interesate și industrii. Comisia Europeană a prezentat, în decembrie 2019, Pactul verde european care vizează ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 și să includă un obiectiv principal ambițios de reducere a emisiilor nete de noxe cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990.
„Producătorii de vehicule, administratorii de flote și operatorii sunt supuși unei presiuni în continuă creștere
pentru a îndeplini obiectivele de sustenabilitate, în timp ce operează cu marje mici. Autoritățile de reglementare,
investitorii și clienții finali solicită transportarea produselor „curate” în cel mai sustenabil mod. Pentru a susține
o mișcare reală către un viitor neutru din punct de vedere climatic, într-un mediu extrem de complex, cum ar fi
transportul, operațiunile ecologice și eficiente trebuie să meargă mână în mână, fără a adăuga complexitate ”,
spune Grégory Boucharlat, vicepreședinte Commercial Europe în cadrul Goodyear. „Fuelmax Endurance, aduce eficiența consumului de combustibil cunoscută în operațiunile de autostradă, pe rutele secundare și naționale. Este eficientă și rezistentă, oferind emisii reduse și aderență excelentă, precum și performanțe și randament kilometric. Cu această nouă gamă de produse, am dorit să eliminăm decalajul dintre durabilitate și
realitate în operațiunile zilnice. ”
Decizia Goodyear de a veni cu o nouă gamă care se concentrează atât pe eficiența consumului de combustibil, cât și pe rezistență, anticipează trecerea către un transport mai durabil și cererea în creștere pentru produse mai versatile, atât de către companiile de transport, cât și de către producătorii de camioane.

Ca nouă echipare standard pentru camioane noi, gama acoperă o mare varietate de aplicații de transport, sprijinind în același timp producătorii să reducă în continuare nivelurile de emisii ale vehiculelor grele în medie cu 2% în comparație cu o anvelopă etichetată C pentru consumul de combustibil.

În conformitate cu ambiția generală a Europei, emisiile de CO2 ale vehiculelor comerciale de nouă producție trebuie reduse cu 15% începând cu 2025 ș, cu 30% începând cu 2030, în comparație cu linia de bază 2019-2020.
Până în prezent, operatorii de transport trebuiau adesea să aleagă între durabilitate, performanță ridicată din punct de vedere al randamentului kilometric sau eficiență excelentă a combustibilului, atunci când vine vorba de anvelope. Fuelmax Endurance este concepută pentru a face această alegere mai ușoară pentru managerii de flote care sunt atenți la costuri și consum de combustibil, deoarece nu mai sunt limitați de tipul
de drum pe care operează.
“Gama Fuelmax Endurance schimbă regulile jocului în industria anvelopelor și transporturilor, deoarece este eficientă și versatilă, oferind emisii reduse, kilometraj excelent și tracțiune” spune Maciej Szymanski, Marketing Director Commercial Business Unit Europe în cadrul Goodyear. „O reducere de 2% a CO2 se traduce printr-o economie de aproximativ 1 tonă de emisii de CO2 și 400L de combustibil per camion, pe an. În cazul în care o flotă de 100 de vehicule trece de la o etichetă C la o anvelopă cu etichetă B eficientă din punct de vedere al consumului
de combustibil, cum ar fi Fuelmax Endurance, aceasta ar reprezenta o economie potențială de 100 de tone de emisii de CO2 și 40.000 de litri de combustibil, pe an. Vă puteți imagina potențialul atunci când începem să înmulțim numărul de vehicule și flote.

Domenii cheie de dezvoltare
În timp ce stabileau noi standarde, inginerii Goodyear s-au concentrat pe punerea în legătură a trei zone conflictuale din spectrul de dezvoltare pentru a asigura eficiența consumului de combustibil și emisii scăzute față de 1. randament kilometric, 2. tracțiune și 3. versatilitate.
Ca punct de plecare, dezvoltarea noii linii de produse se bazează pe tehnologii Goodyear demonstrate. În plus, inovațiile personalizate pentru axa de direcție și de tracțiune extind capacitățile de eficiență a consumului de combustibil stabilite de Goodyear la o gamă mai largă de rute, protejând în același timp tracțiunea, aderența și randamentul kilometric printr-un design robust și versatil.
Anvelopa de direcție Fuelmax S Endurance combină tehnologia demonstrată Goodyear IntelliMax Rib întrun design cu 5 sau 6 nervuri, cu ingeniozitate în distribuția nervurilor și geometria canelurilor. Elementele de rigidizare din canelurile umerilor se conectează atunci când anvelopele rulează, crescând robustețea
anvelopei și limitând uzura în călătorii mai solicitante în afara autostrăzii, unde funcția start-stop, virarea și manevrarea sporită, dar și frânarea mai frecventă impun cerințe suplimentare anvelopelor.
Adâncimea crescută a benzii de rulare pe dimensiunile selectate pentru axa de direcție are ca rezultat mai mult cauciuc portabil, oferind o aderență mai bună pe toată durata de viață. Materialul compozit inovator al benzii de rulare asigură pierderi mici de energie, ce compensează generarea de căldură cauzată de forțele de încărcare pe axa de direcție. O serie de anvelope direcționale beneficiază, de asemenea, de un material
compozit optimizat al flancurilor, care contribuie în continuare la scăderea emisiilor și a consumului de combustibil, deoarece scade flexarea și deformarea peretelui lateral în operațiunile off-road.
În plus față de materialul compozit inovatoar al benzii de rulare, pentru utilizarea pe axa de tracțiune anvelopele beneficiază de un proces dedicat de rigidizare pentru a optimiza și mai mult rezistența la rulare.
Proiectarea direcțională a benzii de rulare include un număr mare de lamele, caneluri centrale adânci și muchii adiționale pentru a îmbunătăți tracțiunea și a dispersa apa mai eficient.
Combinând tehnologii noi și recunoscute, gama completă Fuelmax Endurance asigură eficiență ridicată a consumului de combustibil (clasa B), robustețe sporită, aderență pe toată durata de viață și tracțiune. Atât anvelopele de direcție, cât și cele de tracțiune au marcajul 3PMSF și sunt echipate cu RFID, care permite gestionarea anvelopelor conectate.

Mai multă sustenabilitate prin adăugarea duratei de viață suplimentare cu Goodyear Retreading și soluții inteligente

Subliniind angajamentul Goodyear față de economia circulară, Fuelmax Endurance este pe deplincompatibilă cu Goodyear Retreading. Anvelopa de tracțiune va fi disponibilă pentru reșapare premium TreadMax, adăugând randament kilometric suplimentar, oferind în același timp caracteristicile și beneficiile unei benzi de rulare a unei anvelope noi și reducând costurile anvelopelor cu până la 30%.

În combinație cu soluțiile inteligente de monitorizare a anvelopelor Goodyear, inclusiv Goodyear TPMS, DriveOver-Reader și cel mai recent lansat DrivePoint, durata de viață și consumul de combustibil pot fi îmbunătățite semnificativ. Susținând în continuare companiile de transport în mișcarea lor către un viitor mai durabil.

Related posts