Ford a prezentat noul Tourneo Custom

Ford dezvăluie astăzi primele detalii legate de Tourneo Custom. Modelul vizează serviciile de shuttle business, utilizarea personală de familie și clienții lifestyle, va fi disponibil în a doua parte a anului 2017, iar primele livrări vor avea loc la începutul anului 2018.

Noul Tourneo Custom se remarcă prin designul frontal subliniat de grila radiatorului cu cinci bare cromate și le oferă clienților un habitaclu luxos care iese în evidență printr-o așezare unică în segment a celor șase scaune individuale posterioare care pot fi dispuse în format conferință: locurile de pe al doilea rând pot fi întoarse la 360 de grade cu spatele la sensul de mers.

Cel mai mare model din gama Tourneo a fost complet reconstruit pentru a oferi un nivel superior de rafinament și sofisticare subliniat de materialele de calitate, de confortul îmbunătățit și de izolarea fonică deosebită, dar și de cele mai noi tehnologii împrumutate din gama de autoturisme Ford, cum ar fi Limitatorul de viteză inteligent și pachetul multimedia SYNC 3.

“În noul Tourneo Custom, fiecare pasager se poate bucura de cel mai bun scaun disponibil”, spune Pete Reyes, director al acestei linii de vehicule în cadrul Ford Europa. “Acest transportor de persoane versatil a fost transformat de la A la Z, oferind acum un interior stilat care combină confortul și calitatea unei mașini de lux cu un nivel excepțional de spațiu și cu un nivel practic foarte ridicat”.

Noile inovații suplimentează îmbunătățirile semnificative pe care Tourneo Custom le-a primit în 2016, între acestea numărându-se revoluționarul motor diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri, noua cutie automată SelectShift cu șase trepte și o suspensie spate pneumatică disponibilă opțional.

Introdus inițial pe piață în 2013, Tourneo Custom este vârful absolut al familiei de transportoare de persoane Tourneo, care include modelul cu cinci locuri Tourneo Courier, dar și Tourneo Connect, disponibil în versiuni cu cinci sau șapte locuri.

Noul Tourneo Custom vine acum cu o zonă frontală nouă care împarte același ADN estetic cu linia recentă de autoturisme Ford. Se distinge grila trapezoidală așezată sus pe frontul mașinii și blocurile optice subțiri și dinamice care se integrează perfect pe linia mediană de forță a mașinii.

Sunt disponibile acum o serie de tehnologii avansate la nivelul iluminării frontale. Toate versiunile beneficiază de lumini de zi LED specifice și distinctive, în timp ce variantele superioare oferă faruri HID Xenon.

Execuția sofisticată continuă în interiorul mașinii, acolo unde un nou instrumentar de bord care are la bază noua filosofie de design Ford – inaugurată pe noua generație Fiesta – oferă o așezare atrăgătoare, orientată către șofer și care este influențată de interacțiunea cu tabletele și telefoanele inteligente.

Configurat estetic pe baza unor elemente de design orizontale care subliniază lățimea habitaclului, noul panou de comenzi vine acum într-o formă regândită și de nivel înalt, reliefată de suprafețele moi la atingere și de elemente atrăgătoare vizual precum zonele cromate sau finisate în nuanță negru lucios.

Noile ecrane și panouri de control au fost desenate special pentru a îmbunătăți ergonomia și ușurința în utilizare, iar versiunile de vârf propun un touchscreen color de 8 inch inspirat din lumea tabletelor și care “plutește” deasupra bordului. Acesta poate fi operat prin gesturi de tipul “pinch” și “swipe”, folosite mai ales pe telefoanele mobile și pe tablete.

Aspectul practic în viața de zi cu zi a fost tratat cu deosebită atenție, spațiile de stocare de la interior fiind semnificativ îmbunătățite. Acestea includ două compartimente acoperite în zona superioară a bordului și un spațiu generos de stocare cu două suporturi pentru băuturi în consola centrală, acesta din urmă fiind și el acoperit de un capac rulant inteligent.

Pentru a le oferi clienților flexibilitate absolută în configurarea și utilizarea zonei posterioare a cabinei, noul Tourneo Custom este unicul model din segment care oferă șase scaune individuale și posibilitatea de a așeza cele două rânduri posterioare de câte trei scaune față în față în format conferință, ceea ce înseamnă că accesul la acestea este mult mai ușor, iar interacțiunea dintre pasageri este net îmbunătățită.

Disponibile standard pe versiunile de top, cele șase scaune individuale pot fi rabatate complet, pot culisa, pot fi grupate în mai multe poziții sau pot fi eliminate complet, oferindu-le clienților un spațiu de nivelul limuzinelor sau un portbagaj maximizat și ridicându-se astfel la nivelul cerințelor de business sau de lifestyle al acestora.

Confortul călătoriilor este îmbunătățit, de asemenea, de noul design al scaunelor, acestea fiind capitonate cu spumă poliuretanică de calitate și oferind o geometrie dedicată sprijinului lateral optimizat. În plus, rafinamentul interior este relevat de o reducere semnificativă a sunetului care pătrunde în zona din spate a habitaclului. Pasagerii care călătoresc pe locurile posterioare vor aprecia, de asemenea, sistemul de climatizare eficientizat care încălzește și răcește mult mai repede, cele șase mufe USB și sistemul audio cu 10 difuzoare reglat pentru un sunet echilibrat indiferent de poziționarea scaunelor în interior.

Materialele utilizate pentru îmbrăcarea interiorului au fost înlocuite complet – de la capitonajul plafonului la scaune și de la fețele ușilor la covorașe – Ford concentrându-se să ofere un nivel superior de măiestrie și un aspect de top. Selecția de materiale de calitate mai ridicată, așa cum sunt textilele cu fir gros și pielea fină, dar și posibilitatea de a comanda interioare în nuanță închisă sau deschisă și culori contemporane, sunt elemente care subliniază din nou precepția de înaltă calitate și atenția la detalii în cabină.

Sistemul multimedia și de conectivitate SYNC 3 le va oferi posesorilor noului Tourneo Custom posibilitatea de a controla pachetul audio, navigația și telefoanele inteligente utilizând comenzi vocale simple și conversaționale. Apăsând un buton și rostind pur și simplu “I need a coffee” („Am nevoie de o cafea”), “I need petrol” (“Am nevoie de benzină”) sau “I need to park” („Vreau să parchez”), șoferii pot să localizeze cele mai apropiate cafenele, benzinării sau parcări și pot găsi gări, aeroporturi și hoteluri. Sistemul este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto™.

Noul Tourneo Custom introduce, de asemenea, o serie de sisteme avansate de asistență a șoferului și este primul vehicul din segment care oferă un Limitator de viteză inteligent care permite ajustarea automată a vitezei maxime pentru ca mașina să rămână în limitele legale. Pachetul folosește sistemul Traffic Sign Recognition pentru a detecta indicatoarele de limitare a vitezei.

Noul model oferă, de asemenea, sistemul Blind Spot Information cu Cross Traffic Alert, care îi avertizează pe șoferi atunci când ies în marșarier dintr-un loc de parcare că în spatele lor se află mașini care se apropie din sens perpendicular.

Aceste noi sisteme completează o suită bogată de tehnologii deja disponibile pe Tourneo Custom, cum sunt sistemul de frânare automată de urgență Pre-Collision Assist cu detectarea pietonilor, Avertizarea la părăsirea benzii, stabilizarea în caz de vânt lateral și sistemul de Cruise control adaptiv.

Motoare Ford EcoBlue de top în segment cu opțiunea transmisiei automate

Noul Tourneo Custom oferă modernul motor diesel Ford EcoBlue în versiunile de putere 105 CP, 130 CP și 170 CP, oferind costuri de utilizare semnificativ reduse și beneficii majore la nivel de performanțe. Consumul a scăzut cu până la 13%, emisiile de CO2 pleacă de la 162 de grame/km*, iar cuplul motor disponibil la turații coborâte a crescut cu 20%.

Ultima listă de opțiuni include transmisia automată cu șase trepte SelectShuft, care oferă un comportament fluid și reactiv, o suspensie pneumatică spate unică în segment care determină un comportament rutier suplu și controlat pe o gamă largă de condiții de rulare și jante de 17 inch disponibile opțional care îmbunătățesc ținuta de drum și performanțele de frânare.

Noul Tourneo Custom vine cu un pachet de top Titanium X care include tapițerie din piele, sistem SYNC 3 cu navigație prin satelit, cameră de marșarier și faruri HID Xenon în dotarea standard.

Noul pachet Sport este disponibil pentru clienții care-și doresc un design exterior ceva mai dinamic și un interior cu specific sportiv. Această opțiune combină versiunea de 170 CP a motorului diesel EcoBlue, un kit exterior complet cu dungi duble pe capotă, un set de jante de 17 inch și un interior tapițat parțial cu piele.

Gama Tourneo Custom continuă să ofere configurații interioare cu opt sau nouă locuri și opțiunea unui ampatament lung sau scurt. Versiunea lungă vine cu un spațiu suplimentar de stocare a bagajelor în spatele celui de-al treilea rând de scaune.

Related posts