Daimler Buses a prezentat Mercedes-Benz Future Bus

Daimler Buses, a prezentat în această săptămână conceptul Mercedes-Benz Future Bus. Și cum este moda vehiculelor autonome, autobuzul este echipat cu sistemul CityPilot și a mers autonom pe un traseu de 20 de kilometri prin Amsterdam.

Pe o secțiune a celui mai lung tranzit de autobuz din Europa (BRT), autobuzul atinge chiar viteze de până la 70 km/oră, oprește cu o precizie uimitoare în stații, ține loc de semne de circulație și semafoare și pleacă din nou autonom. Autobuzul viitorului frânează la pietoni și obstacole, dar și comunică cu celelalte vehicule prin lumini.
Totuși, șoferul se află la bord și monitorizează sistemel, dar acum condusul a devenit o treabă mult mai ușoară. Daimler este primul producător care operează un astfel de autobuz de oraș în condiții de trafic reale.
Germanii au anunțat că au investit deja 200 de milioane de euro în viitoarele lor autobuze, Future Bus fiind disponibil în curând. Designul High-tech este în deplină conformitate cu tehnologia avansată disponibilă în interior.

Related posts