Cum influențează anvelopele consumul de combustibil?

Ți-ai schimbat anvelopele de curând și ai observat o schimbare la consumul de combustibil? Acest lucru este foarte posibil, deoarece anvelopele potrivite pentru mașina ta, sunt unul dintre factorii care pot avea un impact benefic asupra economiilor de combustibil. Află toate detaliile în acest material pe care l-am făcut împreună cu specialiștii de la AutoSoft Service. 

Ce am putea face să avem mașina mai economică și mai ecologică?

În perioada în care prețurile carburanților sunt tot mai mari și aerul este din ce în ce mai poluat, este necesar să căutăm soluții mai bune, pentru a genera o economie de combustibil și a bugetului nostru cât și pentru a ajuta mediul înconjurător.

Eficiența combustibilului la anvelope și rezistența la rulare

Dacă dorești să alegi anvelope care nu contribuie la creșterea combustibilului și, prin urmare, au cea mai mare eficiență energetică, verifică mai întâi eticheta anvelopei.

Conform legii din Uniunea Europeană, toate anvelopele vândute trebuie să aibă o etichetă vizibilă pentru a arăta eficiența energetică și consumul de combustibil, frânarea pe carosabilul ud și numărul de decibeli emiși.

Pentru a avea parte de anvelope cu cea mai mică rezistență la rulare și, prin urmare cea mai mare eficiență energetică, trebuie să te uiți la anvelope care au clasa A pe eticheta, cea mai bună dintre cele șapte grade de rezistență la rulare.

Ce este rezistența la rulare a anvelopelor?

Acesta este un raport optimizat între aportul de energie în mișcare și factorii externi care îl încetinesc. Rezistența la rulare este influențată de rezistența aerodinamică, greutatea, structura, forma benzii de rulare și nivelul de presiune al anvelopei.

Greutatea unei anvelope este un element care afectează consumul de combustibil – relația este foarte simplă, cu cât modelul este mai ușor, cu atât rezistența la rulare este mai mică, iar mașina folosește mai puțină energie pentru a mișca roțile.

Cum să influențezi în bine consumul de combustibil al mașinii tale?

Cu cât suprafața de rulare este mai mică și mai puțin puternică, cu atât rezistența la rulare este mai mică, dar și mai slabă va fi aderența pe terenul umed. Un astfel de produs uzat nu mai protejează împotriva alunecării și nu oferă distanțe scurte de frânare, de aceea este important să schimbi anvelopele în timp util. O uzură semnificativă a benzii de rulare poate duce, de asemenea, la o reducere a greutății și o creștere a rigidității anvelopelor.

Anvelopele mai mari reduc economia de combustibil, deoarece sunt mai grele, în timp ce anvelopele mai mici cresc eficiența combustibilului. Anvelopele mai mari au, de asemenea, o rezistență mai mare la rulare decât anvelopele mai mici, ceea ce înseamnă că necesită mai multă rezistență și efort pentru a le face să se rostogolească.

Un alt lucru care poate afecta economia de combustibil a mașinii tale este presiunea aerului din anvelope. Dacă presiunea aerului din anvelopele tale este scăzută, oferă o rezistență mai mare, ceea ce face ca mașina ta să depună mai mult efort pentru a merge mai departe. Din fericire, această problemă o poți remedia dacă verifici în mod regulat presiunea aerului din anvelope, astfel încât te poți asigura că menții psi-ul recomandat pentru performanțe optime.

Alegând anvelopele potrivite pentru vehiculul tău și efectuând o întreținere corespunzătoare îți vei putea face mașina mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil.

Related posts