Comisia pentru politică economică din Camera Deputaţilor a avizat favorabil proiectul privind reducerea TVA de la 19 la 5 la sută pentru transportatori

Proiectul privind reducerea TVA de la 19 la 5 la sută pentru transportul de persoane a primit marţi aviz favorabil în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, iniţiatorii proiectului precizând că “reducerea poverii fiscale ar fi o gură de oxigen pentru transportatori”.Deputatul partidului Forţa Dreptei, Alexandru Kocsis, unul dintre iniţiatorii proiectului, a scris, marţi, pe Facebook, că membrii Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor au votat în unanimitate proiectul, după ce la Senat acelaşi proiect fusese respins.

“Aproape că uitasem cum mai este să primeşti un aviz pozitiv pentru o iniţiativă legislativă evident bună, care respectă ȋn totalitate normele europene ȋn materie de TVA. În ultimele şase luni am primit avize negative aproape ȋn toate Comisiile parlamentare ȋn care mi s-au dezbătut proiectele legislative, doar pentru că eu, ca iniţiator al proiectelor, fac parte dintr-un partid aflat ȋn opoziţie”, a precizat deputatul Alexandru Kocsis.

Totodată, Kocsis consideră că votul de marţi din comisie a fost “o mostră de normalitate”. Deputatul partidului Forţa Dreptei a recunoscut că un merit în adoptarea în comisie a proiectului l-a avut şi deputatul PNL de Iaşi Sorin Năcuţă, care “a avut o pledoarie extrem de convingătoare”.

“Fără patos, fără ȋncrâncenare, toţi colegii deputaţi, indiferent de partid au votat ȋn unanimitate avizul pozitiv pentru un proiect care ar putea da o gură de oxigen transportatorilor de persoane, inclusiv celor de la CFR care au scumpit deja biletele de călătorie anul acesta cu 20 la sută şi ȋn prezent discută despre o nouă scumpire. Acest proiect, dacă va fi aprobat, se va aplica şi taximetriştilor”, a declarat Alexandru Kocsis.

Proiectul va intra în dezbatere în perioada următoare în comisiile de Transporturi şi Buget Finanţe, apoi va intra la vot în plenul Camerei Deputaţilor.

“Sunt vremuri complicate pentru transportatori şi sper că parlamentarii vor înţelege cât de util este un astfel de proiect”, a adăugat deputatul Alexandru Kocsis.

Related posts