Citroën a prezentat varianta electrică ë-Jumpy

De 90 de ani un jucător important pe piața vehiculelor comerciale ușoare, Citroën dezvăluie toate detaliile utilitarei sale 100% electrice: ë-Jumpy. După C5 Aircross SUV Hybrid și Ami, brandul își continuă ofensiva de electrificare, materializată prin lansarea a 6 modele electrificate în 2020.Conform filozofiei „Inspirat by pro”, Citroën dezvoltă soluții personalizate pentru a răspunde nevoilor profesioniștilor, fie cu autovehicule utilitare (Noul Berlingo Van, Jumpy, Jumper) fie în rețea (cum ar fi ideea de branding La Manufacture etc. ).

Brandul lansează în 2020 o ofensivă majoră de electrificare a gamei sale comerciale. Citroën își lărgește astfel segmentul vehiculelor electrice disponibile pentru profesioniști, cu o gamă 100% electrificată până în 2021. Aceasta va cuprinde noul ë-Jumpy, dezvăluită astăzi, o versiune 100% electrică a lui Jumper în a doua jumătate a anului 2020 și o versiune 100% electrică pentru Berlingo Van pe parcursul anului 2021. De această gamă vor beneficia profesioniștii, cărora le va fi oferită o referință în materie de confort, costuri de operare controlate și libertate de acces în centrul orașului.

Versiunea 100% electrică dedicată lui Jumpy oferă profesioniștilor soluții practice la provocările mobilității din mediul urban (înăsprirea condițiilor pentru accesul în centrul orașului), dar și din zonele rurale, datorită unei autonomii suficiente pentru majoritatea călătoriilor. ë-Jumpy face posibil ca activitatea tuturor antreprenenorilor să se desfășoare într-un nou mod, participând activ la tranziția energetică.

Citroën Jumpy, lansat în 2016 și cu aproape 145.000 de unități vândute, a primit recent o actualizare de gamă pentru a fi mai aproape cu nevoile profesioniștilor. Combinând rezistența cu o capacitate mare de încărcare, Citroën Jumpy oferă o gamă disponibilă în 5 versiuni, inclusiv 3 lansate recent (Worker, Driver și CityVan), orientate către 3 tipuri de utilizare: șantiere (cu gardă la sol ridicată, sarcină utilă crescută, Grip Control), de cursă lungă (cu sisteme de asistență pentru șofer, dedicate confortului și siguranței) și pentru condusul în oraș (cu un plus de agilitate și ușurință în condus).

Construită pe platforma multi-energie EMP2 a PSA Group, această versiune electrică a lui Jumpy este oferită în două versiuni de capacitate ale bateriei, oferind două niveluri de autonomie și permițând astfel fiecărui profesionist să o selecteze pe cea care se potrivește cel mai bine activităților sale în ceea ce privește utilizarea și bugetul.

 • 230 km (WLTP) – baterie de 50 kWh, formată din 18 module (pe versiunile de caroserie Compact, Standard și Lung)
 • 330 km (WLTP) – baterie de 75 kWh, formată din 27 de module (pe versiunile de caroserie Standard și Lung).

ë-Jumpy este echipat cu o baterie litiu-ion, cea mai bine dezvoltată tehnologie de pe piață. Cel mai important, platforma EMP2 permite montarea bateriei în șasiu, menținând astfel volumul dedicat spațiului de încărcare. Bateria stochează și furnizează energia necesară pentru funcționarea motorului electric, încălzire și pentru aerul condiționat. Nivelul său de încărcare este afișat la bord printr-un indicator și o lumină de avertizare. O baterie de accesorii de 12V alimentează sistemul electric al vehiculului. Aceasta este reîncărcată automat din bateria principală.

Noul ë-Jumpy oferă toate avantajele arhitecturii versiunii termice. Acest vehicul utilitar asociază dimensiuni compacte, oferind în același timp modularitate, ergonomie, spațiu interior, spațiu de depozitare și capacitate de încărcare optimizată, ceea ce îl face un instrument de lucru ideal. ë-Jumpy este disponibil pe 3 versiuni de lungime, inclusiv varianta Compact (4,60 m lungime), oferind un acces și mai ușor în centrele urbane, în special în zonele cu restricții legate de emisiile de CO2 și cu locuri de parcare limitate. Această versiune de lungime asociată unui volum de încărcare de până la 5,1 m3 face din ё-Jumpy o utilitară extrem de compactă. Versiunea Compact cu Visiopark 180°, senzori de parcare față și spate, oglinzi rabatabile asigură o manevrabilitate mai ușoară.

Majoritatea versiunilor ё-Jumpy sunt construite cu o înălțime de 1,90 m pentru a fi siguri că acest vehicul poate merge acolo unde mulți concurenți nu pot, cum ar fi parcările subterane, centrele comerciale etc.

Niciun compromis în ceea ce privește spațiul de depozitare din interiorul cabinei, astfel încât totul să fie la locul său și șă nu fie nevoie să-ți faci griji. Iată câteva exemple: plasa de pe consola care găzduiește controlul frânei de parcare electrice montată între locurile șoferului și ale pasagerului, torpedoul din partea inferioară prevăzut cu prize de 12V și mufă jack, portul USB (în funcție de versiune), sertarul de stocare plasat sub bancheta pasagerului, suporturi pentru pahare în jurul planșei de bord. ë-Jumpy oferă astfel aproape 100 de litri dedicați spațiilor de depozitare…

Suspensia:

 • Pentru a asigura confortul maxim, ë-Jumpy este echipat cu arcuri de rigiditate variabilă și cu amortizoare variabile în funcție de sarcină (AMVAC), un sistem pasiv care modifică comportamentul suspensiei în funcție de încărcare și de garda la sol.
 • Suspensia noului ё-Jumpy oferă o manevrabilitate precisă, păstrând totodată o amortizare foarte bună. Dispune de bare ranforsate pseudo McPherson pe puntea față cu bara antiruliu și o punte spate care poate transporta o sarcină utilă de până la 1.275 kg.

Moduwork disponibil pe toate versiunile pentru a crea acel sentiment de a te afla la birou. ë-Jumpy oferă 3 scaune individuale față. Datorită ușii sale speciale despărțitoare și a modularității scaunului din dreapta al pasagerului în poziția ridicată, Moduwork oferă o podea plată. Alături de plasa sa antiderapantă, extinde lungimea utilă a sarcinii cu încă 1,16 m, oferind 4 metri lungime utilă. De asemenea, transformă cabina într-un adevărat birou mobil, coborârea cotierei centrale dezvăluind o masă pivotantă (în funcție de versiune) ce permite activități de birou pe hârtie sau pe computer. Suportul tabletei (accesoriu opțional) fixat în mod inteligent în spațiul de depozitare central superior se desfășoară în fața planșei de bord. Este conceput pentru tablete cu diagonala de până la 11”. Alimentarea se face prin portul USB (în funcție de versiune) plasat la îndemână la bord.

Un suport pentru smartphone poate fi plasat în suportul pentru pahar al șoferului. Cuprinde un suport cu alimentare integrală, astfel încât toate instrumentele digitale să poată fi păstrate la îndemână.

 

SISTEME DE ASISTENȚĂ LA CONDUS ȘI CONECTIVITATE

SISTEME DE ASISTENȚĂ LA CONDUS

ë-Jumpy pune la dispoziția utilizatorilor 15 sisteme de asistență utile pentru un condus sigur și fără stres.

 • UNIC în segment – Funcția deschidere fără ajutorul mâinilor. Deschiderea portierei laterale glisante fără ajutorul mâinilor (în funcție de versiune) înseamnă că portierele laterale pot fi deschise și închise fără a le atinge, o caracteristică unică în segment. În timp ce ai mâinile ocupate, mișcând pur și simplu un picior pe sub colțul barei de protecție din spate se descuie vehiculul și ușa glisantă din acea parte se deschide automat. Efectuând aceeași mișcare, ușa se închide și vehiculul se încuie atunci când te îndepărtezi de el. Această funcție este perfectă pentru operațiunile de încărcare și descărcare, când ambele mâini sunt ocupate.
 • UNIC în segment – descuiere și pornire fără cheie,
 • Active Safety Brake,
 • UNIC în segment – Head-up display care permite șoferului să-și păstreze privirea la drum, în timp ce are în câmpul său vizual informații esențiale pentru condus (viteză, reglaj limitator de viteză, informații de navigație și alertă de risc sau coliziune),
 • Hill Start Assist,
 • Alertă Atenție pentru șofer,
 • Sistem de avertizare pentru depășirea benzii de circulație,
 • Alertă de risc de coliziune,
 • Cameră spate cu Top Rear Vision, care afișează pe ecran o vedere din partea de sus a spatelui vehiculului și a împrejurimilor sale și se dezactivează automat la finalul mersului cu spatele pentru o manevrabilitate mult mai ușoară.
 • Coffee Break Alert,
 • Controlul inteligent al farurilor,
 • Grip Control,
 • Recunoașterea limitelor de viteză cu recomandări,
 • Limitator de viteză – Controlul vitezei,
 • Sistem de monitorizare a unghiului mort.

ë-Jumpy oferă 3 pachete de conectivitate pentru siguranța și confortul tuturor. Aceste pachete de servicii fac parte din programul Citroën Advanced Comfort®, cu scopul de a face accesul la serviciile conectate rapid și intuitiv pentru client, respectând în același timp 3 cerințe cheie: siguranță optimă, navigare ușoară și experiență conectată amplificată.

Ë-Jumpy va ajunge în showroom-uri în a doua jumătate a anului 2020. I se vor alătura o versiune 100% electrică pentru Jumper la sfârșitul anului și pentru Berlingo Van anul viitor. Astfel, din 2021, întreaga flotă comercială Citroën va include modele electrificate alături de versiunile cu motoare termice.

Related posts