Anvelope off-road, când și unde să le folosim?

Scopul principal al anvelopelor este de a genera tracțiune între drum și vehicul pentru a propulsa autoturismul. Anvelopele standard pentru oraș sunt proiectate să funcționeze pe o suprafață netedă. În timp ce pentru terenuri aspre și rigide, producătorii au proiectat anvelope off-road.

Anvelopele off-road ajută la asigurarea unei aderențe ferme pe terenuri acoperite cu bolovani, roci, noroi, nisip și chiar zăpadă. Nu numai că poți circula pe aproape orice suprafață dar îi oferă și vehiculului tău un aspect impresionant și impunător. Dacă îți plac aventurile, ia în considerare achiziționarea unor anvelope off-road pentru mașina ta, astfel încât să fii mereu pregătit pentru orice situație.

 

Anvelope off-road

Când conduci pe suprafețe și terenuri neregulate, un vehicul are nevoie de o tracțiune mai mare și o aderență mai puternică. Acesta este scopul anvelopelor off-road.

 

Structura acestor anvelope este de obicei mai rigidă și mai robustă în comparație cu anvelopele de stradă. Aceste anvelope sunt o alegere excelentă pentru zone nebătute, unde alte anvelope nu pot asigura tracțiunea necesară. Blocurile de rulare ale acestor anvelope au un aspect agresiv, concepute pentru a se prinde ferm pe terenuri cu nisip, noroi și pietre. În comparație cu alte anvelope, acest tip folosește un cauciuc mai moale, care oferă o aderență mai bună pe suprafețe aspre. Designul acestor anvelope le conferă o caracteristică de „auto-curățare”, deoarece spațiul dintre blocurile benzii de rulare este mai mare decât a anvelopelor de stradă obișnuite.

 

Tipuri de anvelope de teren

 

Există diferite tipuri de anvelope de teren, care sunt perfecte pentru diferite condiții de conducere. Poți alege anvelopele off-road în funcție de mașina și nevoile tale.

 

Anvelope All terrain (pentru toate terenurile)

Anvelopele de teren sunt fabricate pentru a funcționa eficient pe terenuri accidentate, dar pot funcționa perfect în toate condițiile. Acestea nu funcționează fenomenal doar pe terenuri accidentate, ci chiar și în condiții de drum netede. Blocurile de rulare All-Terrain sunt proiectate pentru a fi versatile și pentru a oferi o aderență uimitoare, împreună cu tracțiunea necesară în toate condițiile, inclusiv suprafețe umede, drumuri netede, terenuri accidentate și viraje strânse.

Șanțurile acestor anvelope creează un model care dispersează ploaia și oferă o aderență puternică chiar și pe nisip. Aceste anvelope oferă o tracțiune suplimentară și o aderență îmbunătățită în condiții extreme.

 

Anvelope All terrain (pentru toate terenurile)

Anvelopele Mud-Terrain sau MT prezintă modele de rulare extrem de agresive, cu blocuri mai mari ale benzii de rulare și chiar mai multe goluri decât anvelopele AT. Acest model permite o tracțiune mai mare pe terenuri moi, cum ar fi noroiul adânc și nisipul, oferind în același timp anvelopei un aspect mai robust.

Pereții laterali sunt întăriți pentru a rezista la puncții, abraziuni și rupturi care apar în mod obișnuit atunci când conduci în afara terenului. Anvelopele Mud-Terrain sunt, în general, mai puțin confortabile pe drumuri și tind să fie mai zgomotoase decât anvelopele mai puțin agresive.

Sunt perfecte pentru condiții de iarnă temperate, cu zăpadă și gheață doar ocazionale. Lucrează destul de bine în noroi, oferind suficientă tracțiune pentru a trece prin el.

Anvelopele pentru noroi și zăpadă nu funcționează la fel de bine ca și anvelopele de iarnă atunci când se confruntă cu temperaturi foarte reci și multă zăpadă. Au tendinta de a se rigidiza la frig. Asta înseamnă că nu poți depinde de frânare sau virare la fel de bine cu ele ca și cu anvelopele de iarnă când conduci pe gheață sau în condiții foarte reci.

Cum să alegi anvelopele off-road perfecte pentru călătoriile tale?

 

Pasul 1: Alege tipul de teren

Primul și cel mai important pas pentru a alege anvelopele off-road perfecte este să cunoști terenul pe care vei circula. Fiecare tip de teren neregulat și accidentat necesită un tip diferit de anvelope de teren. Înainte de a alege tipul de anvelopă, trebuie să înțelegi tipul de teren în care vei conduce vehiculul.

 

Pasul 2: Determină dimensiunea anvelopei

Pentru a determina dimensiunea anvelopei, poți să te uiți la peretele lateral al anvelopelor mașinii actuale pentru a vedea dimensiunea. După identificarea mărimii, poți accesa orice site ce vinde anvelope online și poți căuta după dimensiunea anvelopei. De obicei, cu cât dimensiunea anvelopei este mai mare, cu atât va funcționa mai bine în condiții off-road datorită suprafeței mai mari de contact.

 

De asemenea, fii atent și la vehiculul pe care îl conduci, nu toate tipurile de mașină pot suporta anvelopele off-road. Doar anumite vehicule ca SUV-urile, Jeep-urile, camionetele, mașinile cu tracțiune integrală sunt perfecte pentru terenuri accidentate și anvelope off-road.

Poți găsi setul perfect de anvelope off-road dacă îți alegi distribuitorul de anvelope care să îți ofere toate informațiile de care ai nevoie, rapid și eficient.

Related posts