VW Crafter 2024 Primește Un Nou Cockpit Digital Și ChatGPT

Van-urile de dimensiuni mari beneficiază de obicei de cicluri de viață lungi, dar acest lucru nu înseamnă că nu primesc îmbunătățiri. A doua generație a VW Crafter – introdusă inițial în 2017 – a fost actualizată pentru 2024 cu tehnologie modernă și caracteristici noi în interiorul cabinei.

Spre deosebire de practica obișnuită cu facelifturile, VW Crafter din 2024 este o imagine aproape perfectă a predecesorului său. Cu toate acestea, interiorul a fost renovat, prezentând un tablou de bord redesenat care aduce van-ul VW mai în linie cu gama de pasageri a Volkswagen.

Cockpitul digital standard combină un grup de instrumente digital și un ecran de infotainment de 10,3 inch care poate fi actualizat opțional la 12,9 inch. Noua versiune a infotainment-ului MIB prezintă grafică proaspătă și integrează ChatGPT pentru a răspunde la comenzi vocale naturale.

Crafter adoptă, de asemenea, un volan multifuncțional cu butoane fizice, similar cu alte produse VW. Alte modificări includ schimbarea selectorului de viteze pentru cutia de viteze automată, o frână de parcare electronică relocată și gurile de aer condiționat redesenate. Acestea au permis designerilor VW să elibereze mai mult spațiu pentru depozitare pe consola centrală, făcând interiorul mai practic.

Toate versiunile actualizate ale VW Crafter vor veni standard cu un set ADAS care include Asistență frontală (frânare de urgență autonomă, inclusiv monitorizarea cicliștilor și a pietonilor), Asistență la bandă (sistem de menținere a benzii), Afisarea dinamică a semnelor de circulație, un limitator de viteză și Controlul acustic al distanței de parcare (senzori spate). Sistemele mai sofisticate precum Asistența la călătorie vor fi disponibile ca opționale.

VW nu a menționat nicio schimbare în structura de finisare și în gama de trenuri de putere a VW Crafter din 2024, așa că presupunem că acestea vor fi preluate de la modelul existent. Modelul actual este disponibil cu diferite versiuni ale motorului diesel turbodiesel de 2,0 litri, care produc între 108 CP (80 kW / 109 PS) și 161 CP (120 kW / 163 PS) în variante RWD și AWD. Există și o opțiune complet electrică – VW e-Crafter – cu un singur motor electric care produce 134 CP (100 kW / 136 PS) și un pachet de baterii de 35,8 kWh.

Pre-vânzările VW Crafter actualizat vor începe la mijlocul lunii aprilie. Este sigur să presupunem că și autocaravana Grand California va primi actualizări similare în viitor.

Related posts